Național

Primele decese în urma inundațiilor. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, luate de viituri, în Galaţi.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că a fost raportat decesul a 4 persoane în judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat această zonă.

Inundații devastatoare | Foto: ISU Galați Inundații devastatoare | Foto: ISU Galați

 

 


Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că a fost raportat decesul a 4 persoane în judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat această zonă.

 


„Manifestarea fenomenelor hidrometeorologice extreme a generat, din nefericire, decesul a 4 persoane (1 din localitatea Pechea, 1 din localitatea Drăgușeni,1 din localitatea Costache Negrii și 1 din localitatea Corod). În urma verificărilor efectuate de organele abilitate a 5-a victimă nu a decedat din cauza efectelor meteo, ci din alte cauze, fiind decedată de două zile”, precizează IGSU.

Un elicopter Black Hawk al Inspectoratului General de Aviaţie a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, acesta urmând să efectueze atât misiuni de survol, cât şi misiuni de căutare-salvare.


În zona afectată de inundaţii se vor deplasa, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

În contextul avertizărilor de fenomene meteorologice ce vizează instabilitate atmosferică, averse torenţiale şi importante cantitativ, sâmbătă, între orele 7,00 şi 10,00, s-au înregistrat efecte în şapte localităţi din şase judeţe - Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ şi Vaslui -, unde s-a intervenit pentru salvarea a 95 de persoane (87 în judeţul Galaţi, 8 în judeţul Vaslui) şi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.


IGSU menţionează că au fost luate măsuri privind activarea grupei operative la nivelul a nouă judeţe - Bacău, Botoşani, Buzău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vrancea şi Vaslui.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, sub cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ.

Praga, în alertă maximă de inundații. Ploi torențiale, așteptate în Europa Centrală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter