Actualitate

Imagini șocante din Africa de Sud. Zăpada paralizează țara, o femeie moare blocată în trafic. VIDEO

Africa de Sud se confruntă cu o situație fără precedent, după ce ninsori neobișnuit de abundente au paralizat traficul în estul țării.

Ninsori neobișnuit de abundente în Africa de Sud au blocat traficul pe zeci de kilometri, provocând moartea unei femei. Foto: Non Sibi Sed Aliis / X Ninsori neobișnuit de abundente în Africa de Sud au blocat traficul pe zeci de kilometri, provocând moartea unei femei. Foto: Non Sibi Sed Aliis / X

 

 


Imagini incredibile arată zeci de kilometri de mașini, autobuze și camioane blocate în zăpadă, transformând autostrăzile într-un peisaj arctic neașteptat pentru această regiune.

 


Drama a început vineri, când ninsoarea a luat prin surprindere șoferii pe șoseaua care leagă Johannesburg de orașul Durban. Mulți călători s-au trezit prinși într-o capcană albă, nepregătiți pentru condițiile extreme.

Africa de Sud sub asediul zăpezii: Ninsori record blochează autostrăzile 

Sâmbătă, o femeie de 39 de ani a murit înghețată, după ce a petrecut noaptea blocată într-un microbuz-taxi lângă orașul Mooiplaas. Roland Robertson, directorul serviciilor de urgență Midlands EMS, a declarat că victimele „au fost expuse la frig întreaga noapte, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiți pentru ceea ce s-a întâmplat".


Duminică, situația a rămas critică. Traficul era încă blocat pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri, în special în jurul trecătorii Van Reenen din munții Drakensberg. Thania Dhoogra, directorul de operațiuni al concesionarului autostrăzii, a descris situația ca fiind „impenetrabilă".

CITEȘTE ȘI:
Șapte turiști rămași înzăpeziți pe un drum din Cluj, ajutați de jandarmi - FOTO

Operațiunile de salvare sunt îngreunate de vehiculele abandonate și avariate, unele fiind blocate patru la rând. Echipele de intervenție se luptă să ajungă la persoanele încă prinse în zăpadă.


Dezastru meteorologic în Africa de Sud: Zăpada paralizează țara 

Deși în unele zone din Africa de Sud ninge ocazional în timpul iernii, ninsorile atât de abundente sunt extrem de rare. Rapoarte neconfirmate vorbesc despre acumulări de zăpadă de până la doi metri în unele regiuni, transformând peisajul într-o imagine de nerecunoscut.

Autoritățile încă nu au putut estima numărul total al persoanelor și vehiculelor blocate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ninsori masive și inundații puternice în Austria. Alertă de călătorie emisă de MAE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter