Actualitate

Vremea rea continuă să lovească România! Ploi torențiale, vânt puternic și ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de vreme rea pentru următoarele zile. Românii trebuie să se pregătească pentru ploi abundente, vânt puternic și chiar ninsori la munte.

ANM a emis avertizări cod galben pentru următoarele zile, anunțând ploi abundente, vânt puternic în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, precum și ninsori la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali și Meridionali. Foto: captură ANM ANM a emis avertizări cod galben pentru următoarele zile, anunțând ploi abundente, vânt puternic în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, precum și ninsori la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali și Meridionali. Foto: captură ANM

 

 


Între 30 septembrie, ora 10, și 1 octombrie, ora 10, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi lovite de averse puternice. 

 


Cod galben de ploi și vânt puternic

Meteorologii avertizează că pot cădea între 25 și 40 de litri de apă pe metru pătrat, iar izolat chiar peste 50 de litri. Vântul va sufla cu putere, atingând viteze la rafală de 50-70 km/h.

CITEȘTE ȘI:
Temperaturi în scădere și ploi. Prognoza meteo pentru Cluj.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei și în vestul și sudvestul țării. 


Vântul continuă să facă probleme

Atenționarea de vreme rea se prelungește. Până miercuri dimineață, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei vor fi afectate de vânt puternic, cu rafale de 50-70 km/h.

În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Început de octombrie cu temperaturi scăzute şi precipitaţii. Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă.

abonare newsletter