Actualitate

O casă demonstrativă ajunge la clujenii care vor să fie mai eficienți energetic (P)

Caravana ROENEF ajunge la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 4 octombrie.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, 3 și 4 octombrie. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, 3 și 4 octombrie.

 

Caravana ROENEF, un proiect destinat promovării eficienței energetice pentru clădiri, organizat de ROENEF în colaborare cu ING Bank România, ajunge la Cluj-Napoca, fiind a cincea oprire dintr-un total de șase orașe. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile consecutive, 3 și 4 octombrie.


Elementul central al Caravanei ROENEF este casa demonstrativă nZEB, unde vizitatorii pot explora cele mai recente soluții pentru eficiența energetică a clădirilor rezidențiale și comerciale, conforme cu standardele nZEB. Evenimentul este deschis atât specialiștilor, cât și persoanelor interesate de domeniul eficienței energetice, oferindu-le posibilitatea de a participa la seminare și prezentări interactive. Aceste sesiuni sunt menite să informeze publicul despre tehnologiile de vârf din acest sector și să prezinte exemple de bune practici pentru optimizarea consumului energetic al clădirilor.

„Caravana ROENEF, care ajunge la Cluj-Napoca în această săptămână, oferă publicului posibilitatea de a descoperi soluții inovatoare pentru eficiența energetică a clădirilor. Aceste soluții nu doar îmbunătățesc performanța construcțiilor, ci reprezintă și investiții pe termen lung în conturarea unui viitor mai sustenabil pentru comunități. Tehnologiile și bunele practici prezentate pot avea un impact semnificativ asupra modului de construire și utilizare a spațiilor, generând economii importante la costurile de operare și reducând amprenta de mediu. Totodată, experții vor discuta despre opțiunile de finanțare disponibile, facilitând accesul la aceste soluții pentru toți cei interesați”, a afirmat Mihai Moia, director executiv ROENEF.


Caravana ROENEF va fi prezentă la Cluj-Napoca pe data de 3 octombrie, începând cu ora 14:30. Publicul va putea vizita casa nZEB, expusă pe platoul dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă - Aleea Stadionului, nr. 2 -, iar invitații vor putea participa la  evenimentul de deschidere, organizat în sala de conferință din incinta stadionului Cluj Arena. De asemenea, pe 4 octombrie, casa nZEB va putea fi vizitată începând cu ora 10:00, iar sesiunile și prezentările se vor desfășura începând cu aceeași oră, în locațiile menționate anterior. Alături de reprezentanți ai autorităților locale, la Caravana ROENEF Cluj-Napoca vor fi prezenți: un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Mihai Moia - director executiv ROENEF, Sergiu Petrea - arhitect și elaborator al proiectului casei demonstrative nZEB, dar și reprezentanți ai Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) și ING Bank România.

Caravana ROENEF se adresează tuturor persoanelor interesate de domeniul eficienței energetice în cadrul clădirilor, fie că este vorba despre proiectanți, auditori energetici, reprezentanți ai autorităților locale, dezvoltatori imobiliari, constructori sau utilizatorii finali ai spațiilor rezidențiale sau comerciale.


Participarea la eveniment, gratuită pentru publicul larg

Caravana ROENEF este un proiect  susținut de parteneri importanți, precum ING Bank România – sponsorul principal, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României şi companiile: Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux și Fibran -  ce au pus la dispoziție soluțiile și echipamentele de înaltă eficiență energetică implementate în casa demonstrativă nZEB. 


De asemenea, Caravana se bucură și de sprijinul altor parteneri instituționali precum: Glulam, Equitone, Energypro Dezvoltare, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România și Asociația Municipiilor din România.

###


Despre ROENEF

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) este o organizație dedicată promovării celor mai bune soluții de eficiență energetică în sectorul construcțiilor din România. Prin proiecte și inițiative diverse, ROENEF își propune să contribuie la creșterea calității vieții și la protejarea mediului înconjurător. 

ROENEF este formată din 13 companii, respectiv Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter