Politică

Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii, adoptată de Senat

Moțiunea simplă privind sistemul de pensii a fost aprobată, luni, de plenul Senatului, cu 61 de voturi „pentru” și 59 de voturi „împotrivă”. Semnatarii moțiunii și-au argumentat demersul prin înghețarea pensiilor de la începutul acestui an și adâncirea inechităților în societate.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale|Foto: mmuncii.ro Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale|Foto: mmuncii.ro

 

 


Moțiunea simplă intitulată „Sistemul de pensii - un joc de-a alba-neagra cu viețile părinților și bunicilor noștri”, semnată de 45 de parlamentari - 28 AUR, 10 S.O.S. România și șapte POT -, a fost depusă săptămâna trecută, potrivit Agerpres.ro

Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii a fost adoptată de Senat

Semnatarii moțiunii simple și-au argumentat demersul prin înghețarea pensiilor de la începutul acestui an și adâncirea inechităților în societate. Ei au menționat, totodată, inechitățile din sistemul de pensii militare.


Moțiunea simplă împotriva ministrei PSD a Muncii a trecut cu voturile USR, AUR, SOS și POT, arată Hotnews.ro

Parlamentarii AUR, S.O.S și POT au acuzat-o pe ministra Muncii că „batjocorește pensionarii”, au reamintit că, în urma recalculării, unele pensii au scăzut.


„Consider că munca pe care am depus-o este cu adevărat în folosul românilor, iar ceea ce se întâmplă astăzi cred că este o nedreptate. Tot ceea ce a ținut de noi am făcut și vom continua să facem'', a spus ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la ieșirea din sala de plen a Senatului.

Potrivit partidului condus de George Simion, prin adoptarea moțiunii de cenzură „coaliţia PSD-PNL-UDMR a suferit prima înfrângere în Parlament”.


Moțiunile simple inițiate de parlamentari nu pot demite un ministru, chiar și dacă acestea sunt votate de majoritatea parlamentarilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectul de lege ce prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților la 65 de ani, amânat până după alegeri

Ultimele Stiri
abonare newsletter