Actualitate

Sute de credincioși s-au închinat, la Cluj-Napoca, la moaștele Sf. Apostol Toma. ÎPS Andrei: „O mare binecuvântare pentru comunitate”.

Fragmente din moaștele Sf. Apostol Toma au fost aduse la Cluj-Napoca din insula grecească Patmos. Sute de credincioși s-au adunat spre închinare.

Sute de credincioși s-au închinat, la Cluj-Napoca, la moaștele Sf. Apostol Toma. ÎPS Andrei: „O mare binecuvântare pentru comunitate”.|Sursa: TrinitasTV Sute de credincioși s-au închinat, la Cluj-Napoca, la moaștele Sf. Apostol Toma. ÎPS Andrei: „O mare binecuvântare pentru comunitate”.|Sursa: TrinitasTV

 

 


Fragmente din moaștele Sfântului Apostol Toma și din cele ale Sf. Luca al Crimeei au fost aduse, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, în biserica Parohiei „Sfântul Apostol Toma”. 

Moaștele unuia dintre cei 12 apostoli, aduse la Cluj-Napoca

Sâmbătă, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a întâmpinat, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, moaștele Sf. Apostol Toma și ale Sf. Ierarh Luca al Crimeei, aduse din Grecia de o delegație condusă de IPS Panteleimon, Mitropolitul Veriei, Naoussei și Campaniei.


ÎPS Andrei l-a întâmpinat pe ÎPS Pantelimon de Veria la Aeroportul din Cluj|Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului-Facebook

Evenimentele dedicate hramului comunității clujene au început încă din seara zilei de sâmbătă, la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Mărăști.

ÎPS Andrei, împreună cu un sobor de preoți, au primit delegația greacă care a adus moaștele celor doi sfinți. După așezarea lor în baldachinul de la etajul bisericii, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de preoții prezenți, la care s-au rugat cei doi ierahi împreună cu mulțimea de credincioși venită să se închine.


„Citim în Evanghelia după Ioan că atunci când murise Lazăr și a venit vestea la Domnul Hristos, Sf. Apostol Toma a zis «Să mergem și să murim și noi împreună cu El». În felul acesta, arătându-ne că a fost un sufletist și un om plin de dragoste. 

ÎPS Andrei, despre aducerea moaștelor Sf. Apostol Toma la Cluj: „O mare binecuvântare pentru comunitate”.|Sursa: TrinitasTV

Cred că din entuziasmul și dragostea lui a luat și ÎPS Pantelimon de Veria, și a făcut acest gest minunat să vină la noi cu moaștele Sf. Toma și cu moaștele Sf Luca al Crimeei. Este o mare binecuvântare pentru comunitate!


Și în sensul acesta, noi îi mulțumim mult!”, a declarat ÎPS Andrei. 

„Prezența în biserica noastră a acestor odoare reprezintă cu adevărat o mare binecuvântare și o ocazie rară de a ne închina unuia din cei 12 apostoli ai Mântuitorului, cunoscut pentru episodul îndoielii cu privire la învierea lui Hristos. Dar care pentru noi, creștinii de astăzi, reprezintă modelul de credință ultimă. Iar bucuria noastră este accentuată de mulțimea credincioșilor prezenți și care va veni de pretutindeni, arătând prin aceasta marea evlavie pe care o avem față de sfinți și iubire față de biserică”, a adăugat preotul paroh, Marius Goga. 


Sute de credincioși au fost prezenți, sâmbătă, pentru a se închina la fragmentele moaștelor, care vor rămâne spre cinstire la biserica parohiei Sf. Apostol Toma până marți, 8 octombrie. 

Credincioșii s-au adunat în număr mare pentru a se închina la moaștele Sf. Apostol Toma și cele ale Sf. Luca al Crimeei|Sursa: TrinitasTV

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, mesaj înainte de noul an şcolar: „Dumnezeu să le dea convingere profesorilor, alături de familie, să-i ducă pe tineri pe calea cea bună”

Ultimele Stiri
abonare newsletter