Actualitate

Scandal în urma kit-urilor împărțite de „U” Cluj studenților. Cântece vulgare și îndemnuri la viol. Reacția clubului.

Scandal în urma kit-urilor împărțite de „U” Cluj studenților. Cântece vulgare și îndemnuri la viol. Care este reacția clubului?

Scandal în urma kit-urilor împărțite de „U” Cluj studenților | Foto: Universitatea Babeş-Bolyai - Facebook Scandal în urma kit-urilor împărțite de „U” Cluj studenților | Foto: Universitatea Babeş-Bolyai - Facebook

 

 


În perioada 12-18 octombrie, Universitatea Cluj a pregătit o campanie de promovare prin care să aducă studenții noi la stadion. În pachetul promoțional se aflau un tricou de suporter, o invitație la meciul cu Oțelul Galați și o cărticică cu scandările suporterilor „U” Cluj.

Cartea primită de studenți | Foto: monitorulcj.ro

Scandal în urma campaniei

Inițiativa denumită ,,stUdent la Cluj” s-a transformat însă într-un adevărat scandal, deoarece pachetele oferite gratuit studenților conțineau și scandările vulgare ale galeriei. 


„În Europa și-n toată țara
S-a auzit de Vecchia Guardia
Și să se știe în lung și-n lat,
Că cfr-u-i de c…t”

„Toți steliștii din Ardeal,
Să ne facă s.. oral…”


„Când mai prinzi câte-o studentă
Care e și eminentă
O dezbraci și o seduci
Nu te lași până n-o….”

Foto: monitorulcj.ro
Foto: monitorulcj.ro

„U” Cluj regretă situația

Conducerea „U” Cluj regretă incidentul și a retras de urgență cartea respectivă.


„Clubul regretă situația. Există două versiuni ale cărtii cu cântecele galeriei, editată inițial de reprezentanți ai suporterilor. Dintr-o regretabilă eroare, nu a fost trimisă spre tipar versiunea clean. Clubul își cere scuze celor care au fost afectați și celor care s-au simțit deranjați, este o situație neplăcută pentru care nu au nicio vină partenerii implicați în campanie. Campania a fost foarte apreciată și va continua, deocamdată fără respectiva carte, care a fost retrasă deja de la distribuție. În cel mai scurt timp, va ieși de la tipar versiunea corectă, care va fi reintrodusă apoi în procesul de distribuție, în cadrul campaniei”, au declarat pentru monitorulcj.ro,  Costi Solovăstru, purtător de cuvânt al „U” Cluj.

Monitorulcj.ro a solicitat un punct de vedere de la UBB Cluj. 


„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a promovat și continuă să promoveze tradiția și excelența academică, spiritul universitar fiind cel care ne ghidează toate acțiunile. Campania «stUdent la Cluj», în care UBB  a intrat ca partener la invitația FC Universitatea Cluj, este una menită să atragă studenții către mișcarea sportivă clujeană și să închege comunitatea din care Universitatea noastră face parte, alături de toate celelalte universități publice din Cluj, ca membru fondator al Asociației Sportive Universitatea Cluj. Broșura cu versurile galeriei U Cluj a fost eliminată din kit-urile distribuite studenților,  Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) fiind împotriva oricăror forme de manifestare a comportamentelor necorespunzătoare mediului academic, agresive, indecente sau lipsite de fair-play. UBB promovează valorile multiculturalității, diversității și incluziunii, precum și pe cele ale excelenței în toate domeniile de activitate pe care le abordează, iar implicarea în campania «stUdent la Cluj» urmărește tocmai închegarea unei comunități academice guvernată de spiritul sportivității. Din această perspectivă, este important ca ideea frumoasă a campaniei care s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul studenților să nu fie umbrită de o eroare regretabilă”, au transmis reprezentanţii UBB Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victorie pe Cluj Arena. „U“ Cluj a câștigat amicalul contra FC Bihor.

Suporterul echipei „U” Cluj mort la 21 de ani, comemorat la meciul U BT - Valencia Basket din EuroCup

Ultimele Stiri
abonare newsletter