Actualitate

Alarmă în lumea parfumurilor. Branduri de lux, ingrediente interzise care ne fac rău.

Mai multe mărci renumite de parfumuri au fost identificate ca folosind o substanță interzisă în Uniunea Europeană, potrivit unei alerte emise de aplicația InfoCons pentru protecția consumatorilor.

Aplicația InfoCons avertizează că mai multe parfumuri și ape de toaletă de lux conțin o substanță interzisă în UE care poate afecta sănătatea reproductivă. Foto: depositphotos.com Aplicația InfoCons avertizează că mai multe parfumuri și ape de toaletă de lux conțin o substanță interzisă în UE care poate afecta sănătatea reproductivă. Foto: depositphotos.com

 

 


Parfumuri și ape de toaletă de la branduri precum Paco Rabanne, Lancome, Hugo Boss și Versace conțin o substanță numită BMHCA, care poate afecta sistemul reproducător și poate cauza probleme de sănătate.

 


Printre produsele afectate se numără „Lady Million" de la Paco Rabanne, „Magnifique" de la Lancome Paris, „X Hugo X" de la Hugo Boss sau „Versace pour Homme" de la Versace.

Alerta InfoCons: Parfumurile tale preferate pot conține substanțe periculoase pentru sănătate

Experții în protecția consumatorilor avertizează că aceste produse sunt disponibile atât în magazine fizice, cât și online în toată Europa. 


Aplicația InfoCons avertizează că mai multe parfumuri și ape de toaletă de lux conțin o substanță interzisă în UE care poate afecta sănătatea reproductivă. Foto: captură InfoCons

Ei recomandă verificarea ingredientelor și consultarea aplicației InfoCons înainte de a cumpăra parfumuri.

CITEȘTE ȘI:
Studiu privind adolescenții. Timpul petrecut online nu este chiar atât de dăunător sănătăţii mentale

Produsele conțin o substanță chimică numită BMHCA, care poate provoca daune grave sistemului reproducător și chiar afecta sănătatea copilului tău nenăscut.


De la lux la pericol: Cum să verifici dacă parfumul tău conține ingrediente interzise în UE

InfoCons atrage atenția că numărul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă, de la produse chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă , echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice , aparate și echipamente electrice , echipamente pentru medii explozive, mobilier, bijuterii. Etc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sunt sau nu sunt toxici puii „galbeni”? Președintele ANPC: „Vorbim de o practică comercială înşelătoare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter