Actualitate

Moaștele Sfântului Nicolae vor fi aduse la o biserică din Florești. Programul evenimentelor liturgice.

Biserica „Sfântul Dumitru” din Florești va găzdui, în perioada 25-27 octombrie 2024, o serie de evenimente religioase cu prilejul hramului parohiei. Credincioșii se vor putea închina la moaștele Sfântului Nicolae.

Moaștele Sfântului Nicolae vor fi aduse la o biserică din Florești | Foto: Parohia Ortodoxă Română Moaștele Sfântului Nicolae vor fi aduse la o biserică din Florești | Foto: Parohia Ortodoxă Română

 

 


Biserica „Sfântul Dumitru” din Florești va găzdui, în perioada 25-27 octombrie 2024, o serie de evenimente religioase cu prilejul hramului parohiei. 

 


Punctul central al evenimentelor va fi prezența Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, alături de icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae. Moaștele vor rămâne la biserică până luni dimineața, 28 octombrie, oferind credincioșilor ocazia de a se închina.

Programul evenimentelor liturgice:

  • Vineri, 25 octombrie 2024: la ora 17:00, va avea loc un moment deosebit de rugăciune și evlavie, marcat de sosirea Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, aduse de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, un lăcaș de cult cu o istorie spirituală profundă. Aceste moaște, împreună cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, vor fi primite cu o Vecernie cu Litie și cu Acatistul Sfântului Nicolae. Moaștele vor rămâne în biserică până luni dimineața, 28 octombrie, ora 10:00, oferind credincioșilor un prilej unic de închinare și rugăciune. Evenimentul va marca un început solemn al sărbătorii hramului parohiei.
  • Sâmbătă, 26 octombrie 2024: Ziua hramului începe la ora 08:00 cu Acatistul Sfântului Dumitru și continuă cu Utrenia și Sfânta Liturghie la ora 10:00, oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Arhimandritul Andrei Coroian, vicarul administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei​. De asemenea, va avea loc un parastas pentru ctitorii bisericii, urmat de un cuvânt de învățătură rostit de Arhim. Andrei Coroian. Seara, de la ora 18:00, se va oficia Taina Sfântului Maslu de către preoții din Cercul Preoțesc Florești.
  • Duminică, 27 octombrie 2024: Sărbătoarea continuă cu slujbele dedicate Duminicii a 24-a după Rusalii și prăznuirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Cuvântul de învățătură va fi rostit de Pr. Emil – Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București. Evenimentele religioase se vor încheia la ora 18:00, cu Vecernia și Acatistul Sfântului Nicolae.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de mii de pelerini așteaptă de la primele ore ale dimineții pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva

Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași. 53.000 de pelerini aşteaptă să se închine la moaşte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter