Național

Zeci de mii de pelerini așteaptă de la primele ore ale dimineții pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 45.000 de credincioşi din ţară şi străinătate stau într-un culoar special amenajat şi aşteaptă să se închine în baldachinul din Curtea Mitropolitană, în care se află racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

Peste 45.000 de credincioşi din ţară şi străinătate stau într-un culoar special amenajat şi aşteaptă să se închine în baldachinul din Curtea Mitropolitană | Foto: Primăria Municipiului Iași - Facebook Peste 45.000 de credincioşi din ţară şi străinătate stau într-un culoar special amenajat şi aşteaptă să se închine în baldachinul din Curtea Mitropolitană | Foto: Primăria Municipiului Iași - Facebook

 

 


Peste 45.000 de credincioşi din ţară şi străinătate stau într-un culoar special amenajat şi aşteaptă să se închine în baldachinul din Curtea Mitropolitană, în care se află racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

 


Potrivit organizatorilor, din data de 8 octombrie, de când a început pelerinajul organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru prăznuirea hramului Sfintei Parascheva, care este pe 14 octombrie, prin baldachinul din Curtea Mitropolitană au trecut 195.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI:
14 octombrie, zi cu cruce roșie în calendar. Ce nu este bine să faci în zi de sărbătoare.

Din cauza frigului din cursul nopţii a scăzut numărul persoanelor care s-au aşezat la rând, în prezent fiind aproximativ 45.000 de persoane.


Se așteaptă ca numărul pelerinilor să crească

Se aşteaptă ca numărul pelerinilor care vin să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva să crească în timpul zilei, când se estimează că vor fi 16 grade Celsius.

De la începutul pelerinajului, 488 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cele mai multe cazuri au fost de bradicardie, hipertensiune, tahicardie, epistaxis cefalee, infecţie urinară, nevralgie, cefalee, stare febrilă, etilism acut, iritaţii, inflamaţii membre, ulcer trafic, astm bronşic.


Dintre cei 488 de pelerini cărora li s-a făcut rău în timp ce aşteptau la rând, 31 au fost transportaţi la spital din cauza stărilor lipotimice, hipertensiunilor arteriale, fracturilor, crizelor comiţiale, tăiere, sindrom dureros abdominal, epistaxis, vertij, crize de lumbago.

Aşa cum e tradiţia, în ziua de 14 octombrie, de hramul Sfintei Parascheva, pe un podium amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, va fi oficiată Slujba Liturgică, eveniment la care participă clerici din ţară şi străinătate şi pelerini veniţi din toată ţara. Pe bulevard vor fi amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel să poată fi urmărit întreg ceremonialul religios. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași. 53.000 de pelerini aşteaptă să se închine la moaşte.

Românii se înghesuie la moaștele Sfintei Parascheva. Zeci de mii de credincioși s-au pus la coadă de la primele ore ale dimineții

Ultimele Stiri
abonare newsletter