Actualitate

Se apropie Ziua Morților! Concert inedit de muzică vocal-simfonică în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.

Concertul „Missa pro defunctis” va avea loc în Cimitirul Central - Házsongárd din Cluj-Napoca, de Luminație, pe 1 noiembrie.

Concert de Luminație, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca | Foto: Scena Urbană Concert de Luminație, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca | Foto: Scena Urbană

 

 


Pe 1 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, în Cimitirul Central - Házsongárd din Cluj-Napoca, (intrarea dinspre strada Avram Iancu), va avea loc cea de-a zecea ediție a Concertului de Luminație, un eveniment devenit tradiție în comunitatea clujeană. 

 


Organizat de Scena Urbană, concertul va oferi un moment de comemorare și reflecție, aducând un omagiu celor dragi care nu mai sunt printre noi.

Tema centrală a evenimentului din acest an este „Requiem” (Missa pro defunctis) de Luigi Cherubini, interpretată de corul și orchestra Claudiopolis, formate din 28 de coriști și 32 de instrumentiști, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu. Spectacolul muzical-simfonic va fi întregit de vocile artiștilor Diana Rad (soprană), Denisa Iamandi (mezzosoprană), Teodor Malanca (tenor) și Mădălin Claudiu Băban (bas-bariton), precum și de o coregrafie elegantă semnată de Vlad Sebastian și interpretată de un grup de balerini talentați.


Concertul de Luminație, organizat pentru prima dată în 2015, continuă să aducă întreaga comunitate împreună în această seară simbolică de amintire.

Coregrafia și regia spectacolului sunt asigurate de Vlad Sebastian și Ina Hudea, iar proiectul este coordonat de arhitectul Daniela Maier, fondatoarea Scenei Urbane, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.


Un eveniment care transcende granițele credințelor religioase, concertul de Luminație este un prilej de celebrare a memoriei colective și de reconectare a comunității, într-un cadru inedit și plin de semnificație.

Din 2012, Scena Urbană a organizat evenimente în locuri inedite precum Gara Cluj, pe Cetățuie sau în Grădina Botanică, de-a lungul Someșului, în afara zidurilor cetății, în zona Pieței Ștefan Cel Mare, dar și în cartiere. Paleta de evenimente organizate s-a diversificat de la un an la altul, astfel că, acum, nu se mai axează doar pe intervenții în sprijinul spațiului urban, ci și pentru susținerea unor comunități specifice.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Cimitirul din Mănăștur, luminat de candele roșii cu ocazia Luminației. Fotografie spectaculoasă din dronă

Concert inedit de muzică vocal-simfonică în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, de Luminație

Ultimele Stiri
abonare newsletter