Actualitate

Protest al transportatorilor din toată țara, la Cluj. „Șoferii sunt discriminați!”

Protest masiv al sindicaliștilor din transportul public de călători, la Cluj. Șoferi veniți din toată țara au protestat alături de colegii clujeni pentru a cere eliminarea discriminării și condiții de muncă decente.

Protest al transportatorilor din toată țara, la Cluj. „Șoferii sunt discriminați!”|Foto: monitorulcj.ro Protest al transportatorilor din toată țara, la Cluj. „Șoferii sunt discriminați!”|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Protest masiv, miercuri, al transprotatorilor afiliați sindicatelor din țară, care au venit la Cluj pentru a-și face auzită vocea. 

CITEȘTE ȘI: 
Protest masiv al transportatorilor români. Traficul din Cluj a fost dat peste cap - VIDEO

Protest al transportatorilor, la Cluj|Foto: monitorulcj.ro

Aceștia denunță neregulile din domeniul transportului public de călători, cer eliminarea inechităților și condiții de muncă decente.  


Șoferii denunță problemele din societățile de transport

„Protest vrea să aducă în prim plan o serie de probleme cu care se confruntă toate sindicatele din cadrul societăților de transport”, semnalează reprezentanții Sindicatul Liber Autobuzul Suceava, care susțin protestul colegilor din Sindicatul Șoferilor Profesioniști Cluj. 

Ce reclamă transportatorii 

Printre neregulile semnalate de șoferi se regăsesc asemenea probleme, precum: 
*Discriminarea salarială și concedierile abuzive
*Disprețul cu care sunt tratați unii angajații de șefii ierarhici
*Discriminarea în dreptul la șanse egale la muncă
*Nerespectarea de către angajatori a Codului Muncii și planificarea programului de lucru în favoarea membrilor sindicatelor aservite conducerilor,


„Pentru aceste probleme expuse ne vedem obligați să acționăm în consecință, să manifestăm public și să aducem la cunoștință opiniei publice toate neregulile și acțiunile ilegale făcute de către angajatori. 

Sindicaliști din toată țara, alături de transportatorii clujeni, în cadrul ueni acțiuni de protest desfășurate în fața Primăriei|Foto: monitorulcj.ro

Angajații  sunt supuși constant șicanelor și presiunilor din partea șefilor pentru a se retrage dintr-un sindicat și a se înscrie în sindicatul aservit conducerilor societăților de transport, presiunile exercitate asupra angajaților sunt metode ilegale care includ o multitudine de fapte penale”, semnalează unul dintre reprezentanții sindicatelor transportatorilor prezent la protestul din Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

Ultimele Stiri
abonare newsletter