Actualitate

Percheziții în Cluj, într-un dosar ce vizează obținerea ilegală de fonduri publice. Prejudiciu estimat la 1,6 milioane de lei.

Percheziții în Cluj și alte județe la persoane bănuite de obținere ilegală de finanțare din fonduri publice. Suma încasată necuvenit ajunge la 1,6 milioane de lei.

Documente falsificate pentru finanțări din fonduri publice. Prejudiciu de 1,6 milioane de lei|Foto: arhivă IPJ Cluj Documente falsificate pentru finanțări din fonduri publice. Prejudiciu de 1,6 milioane de lei|Foto: arhivă IPJ Cluj

 

 


Joi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținerea ilegală de fonduri. Totodată au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere. 

Acte falsificate pentru finanțări din fonduri publice. Prejudiciu de 1,6 milioane de lei

„Din probatoriul administrat până în prezent, s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2022, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, care au fost folosite pentru accesarea în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice.


CITEȘTE ȘI: 
60 de percheziții în Cluj pentru înșelăciune și spălare de bani. Prejudiciu de peste 2 mil de euro. VIDEO

Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat bani, pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.600.000 de lei”, potrivit informării IPJ Cluj. 

Acțiunile pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară fac parte din operațiunea „Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Maramureș ale Parchetului European din Cluj, într-un dosar de fraudă în achiziții și falsificare de documente pentru renovarea unei clădiri a administrației publice

abonare newsletter