Actualitate

Furtul aeronavei Boeing 727, plin de întrebări fără răspuns. Avionul a dispărut fără urmă

Avionul Boeing 727, cu numărul de înregistrare N844AA, are o poveste impresionantă. A devenit celebru după ziua de 25 mai 2003. Atunci a dispărut într-un mod bizar și inexplicabil de pe Aeroportul Internațional Quatro de Fevereiro din Luanda, Angola. Cazul a devenit unul dintre cele mai misterioase din istoria aviației.

Avionul Boing 727. Sursa foto: Freepik.com Avionul Boing 727. Sursa foto: Freepik.com

 

 


Această aeronavă a deservit rutele aglomerate ale American Airlines. Apoi a fost utilizată pentru transporturi de mărfuri. Totuși nu realizările din timpul serviciului au făcut acest Boeing 727 să intre în istoria aviației. A devenit celebru după ziua de 25 mai 2003. Atunci a dispărut într-un mod bizar și inexplicabil de pe Aeroportul Internațional Quatro de Fevereiro din Luanda, Angola. Cazul a devenit unul dintre cele mai misterioase din istoria aviației. Aeronava a decolat fără autorizație și fără să fie tras vreun semnal de alarmă. Nici până astăzi, misterul acestui furt nu a fost rezolvat, iar N844AA a dispărut fără urmă, notează evz.ro

Cum a fost furat avionul Boeing 727

Boeingul 727 era staționat în Luanda, Angola, fiind parcat în zona cargo a aeroportului. La momentul dispariției, avionul fusese modificat pentru a transporta combustibil și alte mărfuri. Era folosit în special pentru zboruri de tip charter în Africa. Înainte de incident, aeronava fusese imobilizată pe aeroport din cauza unor taxe neplătite și a unor probleme tehnice. 


Pe 25 mai 2003, Boingul 727 a fost văzut pentru ultima dată în jurul orei 17:00, când doi bărbați au urcat la bord. Unul dintre aceștia era Ben Padilla, un inginer de aviație americane. Identitatea celui de-al doilea bărbat nu este cunoscută. Se crede că ar fi fost John Mikel Mutantu, un mecanic angolez.

La scurt timp după ce acești bărbați au urcat la bord, aeronava a început să ruleze pe pistă fără autorizație. Nu s-a comunicat nimic cu turnul de control, ba mai mult, nu avea nici luminile de poziție activate. Boingul 727 s-a ridicat de la sol și a dispărut complet de pe radar. Faptul că a decolat fără să fie observat de controlul aerian și fără echipaj complet ridică multe întrebări cu privire la modul în care a fost planificată și executată operațiunea.


Există multe semne de întrebare cu privire la acest furt.

Citește continuarea articolului pe EVZ.ro
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ATAC TERORIST la o uzină de avioane militare din Turcia. Cel puțin 3 morți și 14 răniți. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter