Actualitate

Intervenție a salvamontiștilor clujeni pentru recuperarea unui grup de turiști, în Cheile Turzii. Una dintre victime, preluată de Ambulanță.

Salvamontiștii clujeni au intervenit, duminică noapte, pentru recuperarea unor grupuri de turiști în Cheile Turzii. Un bărbat accidentat a fost preluat de serviciul medical de urgență.

Intervenții salvamont, în Cheile Turzii. Turist accidentat, preluat de Ambulanță|Foto: monitorulcj.ro Intervenții salvamont, în Cheile Turzii. Turist accidentat, preluat de Ambulanță|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Echipajele Salvamont Cluj au intervenit, în noaptea de dumincă spre luni, la două cazuri în Cheile Turzii și în Cheile Borzești. 

Turiști recuperați de pe Turnul Ascuțit

Primul apel a fost din partea unei echipe de doi cățărători care au abordat traseul Turnul Ascuțit din Cheile Turzii și, din pricina faptului că au înaintat destul de anevoios, au fost surprinși de întuneric și au avut dificultăți în a se întoarce.


CITEȘTE ȘI: 
Doi olandezi, salvați de salvamontiștii clujeni după o operațiune de noapte de șase ore

„Doi dintre salvatorii montani care asigurau permanența la Baza Salvamont Cheile Turzii au urcat până la cei doi tineri și le-au facilitat coborârea în potecă, acțiunea derulându-se pe parcursul a aproximativ două ore de la alarmare”, potrivit serviciului Salvamont Salvaspeo Cluj. 

Turist accidentat, preluat de echipajul medical 

Un al doilea caz a fost unul medical. Un tânăr dintr-un grup de patru persoane, care se aflau pe traseul Cheilor Borzeștilor, în zona Cascadelor Superioare, s-a accidentat la gleznă, existând suspiciunea unei fracturi.


„Spre victimă s-au deplasat salvatori montani care asigurau permanența în bazele Băișoara și Cheile Turzii, dar și salvamontiști care se aflau în timpul liber. Accidentatul a fost evacuat fără probleme din traseu până la drumul național unde a fost predat Ambulanței”, potrivit salvamontiștilor clujeni. 

În ultimele 24 de ore, la nivel national, în urma intervenției salvamontiștilor au fost salvate 29 de persoane, iar dintre acestea trei au fost predate Serviciului de Ambulanță sau echipajelor SMURD pentru transport la spital.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Intervenții salvamont. Un clujean a avut nevoie de ajutor, iar alte două persoane au ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter