Actualitate

Dezastru în paradisul bogaților. O stațiune luxoasă e sub ape.

Luxoasa stațiune Saint-Tropez, locuită de vedete și milionari, se confruntă cu cele mai grave inundații din ultima perioadă.

Stațiunea de lux Saint-Tropez a fost lovită de inundații masive, cu apa ajungând la un metru înălțime pe străzi. FOTO: Brigitte Angelini / X Stațiunea de lux Saint-Tropez a fost lovită de inundații masive, cu apa ajungând la un metru înălțime pe străzi. FOTO: Brigitte Angelini / X

 

 


Ploile torențiale care au lovit sudul Franței au transformat străzile elegante în râuri, iar apa a ajuns să măsoare aproape un metru înălțime în multe zone ale orașului.

 


Imaginea portului celebru, unde în mod normal turiștii bogați se plimbă printre buticuri exclusiviste într-o seară de sâmbătă, s-a schimbat dramatic. Proprietarii de magazine și restaurante din zonă își apără acum afacerile cu bariere improvizate, în timp ce apa continuă să amenințe spațiile comerciale.

Pompierii au avut mai multe solicitări de a salva oameni blocați în case și mașini. 


Saint-Tropez: De la plajă la potop. Magazinele de lux, inundate în stațiunea milionarilor

Un tată și fiica sa de 11 ani au trebuit să fie evacuați cu elicopterul din casa lor mobilă din localitatea apropiată Roquebrune-sur-Argens, în timp ce alte două persoane au fost găsite refugiate pe acoperișul mașinii lor.

Comerciantul Patrick Gaillard, cu un magazine în comuna învecinată Muy, a fost nevoit să-și construiască singur un dig temporar pentru a se proteja. „Este destul de costisitor, dar este necesar pentru a nu avea apă în magazin", a explicat el pentru AFP.


CITEȘTE ȘI:
Ploile torențiale care au dus la inundații devastatoare în Europa, în septembrie, nu sunt întâmplătoare

Inundațiile au paralizat și transportul în întreaga regiune Var, care include Saint-Tropez. Autoritățile au închis mai multe drumuri importante, iar circulația trenurilor a fost complet suspendată pentru acest weekend pe linia regională care leagă Gard de Lozere, după ce un tren a deraiat vineri seara din cauza unei alunecări de teren.

Stațiunea de lux Saint-Tropez, lovită de inundații: Un metru de apă pe străzile mondene

Serviciile de urgență continuă operațiunile de salvare în toată zona, inclusiv o intervenție spectaculoasă în departamentul Gard, unde un vânător a trebuit să fie salvat împreună cu cei cinci câini ai săi de pe o mică insulă formată spontan în mijlocul râului Gardon.


Comercianții și locuitorii continuă lupta cu apele, sub supravegherea forțelor de ordine care au blocat accesul în zonele cele mai periculoase.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme caldă și maxime de 24 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Furtunile și vântul puternic lovesc România în weekend! Vezi zonele afectate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter