Actualitate

Hackerii au găsit metoda perfectă să vă fure banii. Ce trebuie să știți ca să nu cădeți în capcană.

O nouă metodă de fraudă pune în pericol toți proprietarii de mașini electrice din Europa.

O nouă escrocherie numită „quishing O nouă escrocherie numită „quishing

 

 


Infractorii cibernetici au dezvoltat o tehnică perfidă, numită „quishing", prin care lipesc coduri QR false peste cele originale de la stațiile de încărcare, pentru a fura datele bancare ale șoferilor neatenți.

 


Amenințarea este una dintre cele mai periculoase văzute până acum, mai ales că numărul mașinilor electrice a explodat în ultima perioadă. 

Cum funcționează noua metodă de fraudă la stațiile de încărcare

Statisticile arată că doar în 2023 au fost înmatriculate 14 milioane de vehicule noi la nivel global, iar Europa are peste 600.000 de puncte de încărcare, toate fiind potențiale ținte pentru escroci.


Infractorii au devenit atât de sofisticați încât au început să folosească tehnologie de bruiaj pentru a bloca aplicațiile oficiale de plată. 

CITEȘTE ȘI:
Alertă roșie pentru toți utilizatorii Gmail, Amazon și Facebook. Contul dvs. este o „țintă principală”

Această tactică îi forțează pe șoferi să folosească codurile QR falsificate, care îi conduc către site-uri contrafăcute ce imită perfect platformele legitime de plată,  avertizează experţii în securitate cibernetică.


Măsuri de protecție pentru proprietarii de mașini electrice

Experții în securitate cibernetică recomandă mai multe măsuri de protecție pentru șoferi. În primul rând, este esențial să verificați cu atenție dacă codul QR pare lipit sau modificat. 

De asemenea, este recomandat să folosiți exclusiv aplicațiile oficiale ale operatorilor de stații și să nu scanați niciodată coduri QR care nu sunt afișate direct pe terminal.


În cazul în care suspectați că ați devenit victima unei astfel de fraude, specialiștii recomandă să blocați imediat cardul bancar și să contactați banca pentru a raporta incidentul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă campanie de FRAUDĂ se desfășoară pe Facebook! Ce este phishing-ul și cum îl eviți?

Ultimele Stiri
abonare newsletter