Actualitate
Cei doi clujeni care au pedalat până la „capătul lumii”, primii oameni din istorie care au fost cu bicicletele pe insula Capul Horn: „De necrezut”
După multiple aventuri și zeci de ore de pedalat, clujenii Gabriel Bota şi Rudolf Nyari au ajuns pe insula Capul Horn, pentru a promova lectura și sportul.
Cei doi clujeni care au pedalat până la „capătul lumii”, primii oameni din istorie care au fost cu bicicletele pe insula Capul Horn: „De necrezut”| Foto: Gabriel Bota - Facebook
În aventura în care s-au lansat Gabriel Bota şi Rudolf Nyari, călătorie extremă pe bicicletă pentru a promova cultura și sportul, anunțată la mijlocul lunii trecute, cei doi clujeni au ajuns pe insula Capul Horn.
CITEȘTE ȘI:
Călătorie extremă, până la capătul lumii. Doi clujeni vor face turul Țării de Foc, pe bicicletă, pentru promovarea lecturii și sportului.
Gabriel Bota şi Rudolf Nyari, organizatori ai Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), au făcut o călătorie cu bicicleta „până la capătul propriu-zis al lumii”, pentru a convinge românii să citească şi să facă sport, în cadrul celei de-a treia ediţii a proiectului „Read&Ride”.
După 4 zile de aventuri, cei doi au scris istorie, fiind primele persoane care au ajuns pe insula Capul Horn pe biciclete.
„Dragi prieteni, după 4 zile de navigație și multe întâmplări, deocamdată vă spunem doar atât: suntem primii oameni din istoria omenirii care au fost cu bicicletele pe insula Capul Horn! Este de necrezut! Suntem foarte fericiți!”, a transmis Gabriel Bota.
CITEȘTE ȘI:
Doi clujeni, aventură pe bicicletă până la capătul lumii: „Am ajuns în Ushuaia! El Fin del Mundo!”
Aventură extremă pe două roți
Călătoria cu bicicleta are drept scop sensibilizarea românilor pentru lectură și sport, în cadrul celei de-a treia ediţii a proiectului „Read&Ride”.
„Este o aventură care are mai multe implicaţii. Mai întâi, ne-am propus să fie foarte dificilă şi în contratimp. La fel ca la celelalte ediţii de Read&Ride, scopul principal este acela de a determina câţi mai mulţi tineri să citească şi să facă sport prin puterea exemplului pe care sperăm să-l dăm. Normal, vom lua cu noi cărţi de citit şi vom ţine un jurnal zilnic care va fi pe canalele de social media”, semnala la mijlocul lunii noiembrie Gabriel Bota.
Călătoria, care a debutat în 28 noiembrie, cu plecare din Cluj-Napoca, vizează un parcurs de aproximativ 1.700 km pe bicicletă.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: