Actualitate

Escrocheria care lasă femeile fără economii

Semnal de alarmă tras de reprezentanții securității cibernetice cu privire la înșelătoriile romantice online, care afectează în special femeile.

Escrocii online vizează femeile prin relații romantice false pentru a obține bani și date personale. Foto: DNSC Escrocii online vizează femeile prin relații romantice false pentru a obține bani și date personale. Foto: DNSC

 

 


Tactica numită „romance scam" provoacă pierderi considerabile, atât emoționale cât și financiare.

 


Infractorii creează relații emoționale fictive cu scopul de a obține beneficii materiale. Ei se prezintă frecvent ca persoane cu statut social ridicat - vedete, medici sau militari aflați în misiuni - și folosesc tehnici psihologice sofisticate pentru a câștiga încrederea victimelor.

Femeile din România, vizate de „vânătorii de inimi" care le golesc conturile

Utilizatorii platformelor de socializare și aplicațiilor de dating sunt cei mai vulnerabili în fața acestor escrocherii. Infractorii preferă metode de plată greu de urmărit, precum criptomonedele, transferurile bancare internaționale sau cardurile cadou.


CITEȘTE ȘI:
Atenție la escroci. Metoda prin care infractorii cibernetici se folosesc de numele firmelor de curierat ca să fure.

DNSC recomandă vigilență în fața unor indicii clare de fraudă: persoane care pretind că au situație financiară excepțională, locuiesc în străinătate, declară rapid sentimente profunde, evită apelurile video și solicită asistență financiară prin metode neconvenționale.

Escrocii romantici lovesc din nou

Pentru a evita să devină victime, femeile sunt sfătuite să nu împărtășească informații personale online, să nu transfere bani persoanelor abia cunoscute pe internet și să verifice autenticitatea contactelor virtuale prin multiple canale.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenție! Escrocheria care se răspândește rapid de sărbători. Ofertele irezistibile care fură date și bani.

Dezvoltarea securității cibernetice în energie, prin fonduri europene. Secretarul de stat Ovidiu Cîmpean: „Să investim în energie regenerabilă și rețele inteligente pentru o reziliență cibernetică de impact în regiune”.

abonare newsletter