Actualitate

O treime din clujenii intoxicaţi cu etnobotanice sunt minori

<p>O treime din tinerii care s-au prezentat în cursul anului 2010 la o unitate medicală din Cluj din cauza intoxicării cu etnobotanice sunt minori.<br /> <br />Potrivit datelor furnizate Prefecturii Cluj de Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog Cluj (BCCOA), din totalul de 137 de tineri care au ajuns anul trecut la urgenţe în urma consumului de substanţe etnobotanice, 49 aveau sub 18 ani, iar cei mai mici dintre aceştia aveau 14 ani.<br /> <br />'Cel mai îngrijorător este procentul mare de tineri sub 18 ani, de 35-40 la sută, care au consumat etnobotanice. Printre ei s-au numărat şi doi copii care au prezentat simptomele de intoxicaţie în timpul orelor, la şcoală', a declarat, luni, prefectul Florin Stamatian în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu comandantul BCCOA, Horea Oltean.</p>

Prefectul a mai spus că deocamdată nu se cunoaşte cu precizie dacă în oraşele din judeţ funcţionează sau nu magazine de etnobotanice, însă în Cluj-Napoca nu mai este deschis niciunul.

'Suntem într-o situaţie oarecum fericită pentru că în prezent nu există niciun magazin deschis. Ce se va întâmpla nu ştim, sigur că sunt procese pe rol şi, dacă magazinele vor fi sau nu redeschise de justiţie, rămâne de văzut', a spus prefectul.

El a precizat că cea mai mare dificultate este cauzată de lipsa unei legislaţii corespunzătoare la nivel naţional, precum şi de posibilitatea de comercializare a acestor produse pe căi mai greu de detectat, cum ar fi internetul sau prin dealeri, relatează Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter