Actualitate

Decanul de vârstă al presei clujene, Virgil Lazăr, a primit titlul de cetăţean de onoare

<div id="yui_3_7_2_1_1370511823398_9521"> <div id="yui_3_7_2_1_1370511823398_9525"><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/06/lazar-8.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Decanul de vârstă al presei clujene, Virgil Lazăr, în vârstă de 82 de ani, care timp de zeci de ani a fost corespondent al ziarului "România Liberă", a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj - "Clujean de Onoare".</strong>

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, joi, la ceremonia de înmânare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj - "Clujean de Onoare" lui Virgil Lazăr, în vârstă de 82 de ani, că a fost impresionat de continuitatea acestuia de zeci de ani la o singură publicaţie, "România Liberă", înainte de 1989.
"Virgil Lazăr este cel mai vechi jurnalist din Cluj, care a trecut prin diverse perioade şi am vrut să îi mulţumim pentru întreaga sa activitate. Este un gest care pe noi, ca instituţie, ne onorează, domnul Lazăr fiind o istorie vie a ceea ce s-a întâmplat în presă începând din anii 1950. M-a impresionat continuitatea de zeci de ani la o singură publicaţie, «România Liberă», înainte de 1989. După Revoluţie, a colaborat cu mai multe publicaţii locale", a spus Uioreanu, citat de Mediafax.
Virgil Lazăr a afirmat, la rândul său, că în perioada de dinainte de 1989 i-a cunoscut personal pe toţi conducătorii României, de la Gheorghe Gheorghiu Dej până la Nicolae Ceauşescu, dar s-a bucurat şi de aprecierea lui Octavian Paler, cu care a avut o relaţie de prietenie.
"Sunt mai mult decât onorat de acest titlu, care arată că breasla aceasta, a ziariştilor, este luată în seamă. Jurnaliştii nu trebuie să aibă decât un singur principiu: lupta pentru adevăr. Am fost printre puţinii ziarişti români care au vizitat China, Coreea de Nord, Egiptul, şi am fost, la fel, printre puţinii ziarişti care i-au luat interviu fostului preşedinte al Egiptului Anwar El Saddat", a spus el. Lazăr a împlinit în luna mai vârsta de 82 de ani, din care 63 de ani au reprezentat activitatea de jurnalist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter