Actualitate

Măsuri extreme împotriva VIOLENŢEI ÎN ŞCOLI: deputaţii cer PAZĂ ARMATĂ

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/07/elevi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Speriaţi de statistici, care arată o creştere alarmantă a violenţei în şcoli, deputaţii vor să introducă pază militară. </strong></p> <p><strong>

Astfel, liceele şi campusurile ar putea fi păzite, în scurt timp, de jandarmi, scrie realitatea.net. Aceştia îi vor înlocui pe poliţiştii comunitari şi pe angajaţii firmelor private de pază care, în opinia parlamentarilor, au fost depăşiţi de fenomenul infracţional din unităţile de învăţământ. În acest sens, deputaţii PC au iniţiat un proiect legislativ prin care liceele şi facultăţile vor beneficia de pază permanentă sau de supraveghere mobilă cu unităţi de jandarmi.
"Prin pregătirea pe care o au, jandarmii ar putea să facă faţă unor evenimente nefericite. Un infractor este mult mai descurajat dacă vede uniforma unui jandarm decât dacă vede uniforma unei firme de pază private, chiar şi a Poliţiei Locale. La societăţile private sunt oameni în vârstă, fără pregătire, plătiţi cu bani puţini. Li se dă o uniformă şi sunt aşezaţi în post, dar nu ştiu cum să acţioneze în cazul în care se întâmplă ceva", a explicat deputatul Bogdan Ciucă, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter