Actualitate

Consilierii judeţeni ai PDL îl acuză pe Uioreanu de ilegalităţi. Tişe către Uioreanu: „Cine este această gâgă politică”?

Consilierii judeţeni ai PDL l-au acuzat pe preşedintele Consiliului Judeean Cluj, Horea Uioreanu, de ilegalităţi în ceea ce priveşte lucrările la noua pistă a aeroportului. Aceştia spun că o parte din lucrările de la noua au fost făcute înainte ca procedura de expropriere să fi fost finalizată. Mai mult, aceştia acuză că nu s-ar fi întrunit numărul necesar de voturi pentru proiectul exproprierilor să treacă.

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, a atras atenţia asupra faptului că aeroportul ar fi trebuit să organizeze o nouă licitaţie pentru lucrările derulate în ultima perioadă, deoarece acestea erau lucrări suplimentare, adică altele decât cele prevăzute în proiectul tehnic iniţial. Acesta a mai spus că atât Dănuţ Canţa, cât şi Marius Mânzat ar fi trebuit să se abţină de la vot.

„Practic, la ultima şedinţă consilierii au votat intrarea în legalitate având în vedere că s-a lucrat fără a se respecta o procedură normală şi legală de achiziţie a unor noi lucrări suplimentare. Mai mult, au fost puşi în situaţia să treacă un proiect de hotărâre cu doi consilieri care nu aveau voie să voteze. Este vorba de domnul Canta (n. red Dănuţ Canta – PSD) şi de domnul Mânzat (n. red Marius Mânzat - PNL). Acest lucru duce la nulitatea proiectului. Iată, de fapt, cine încurcă proiectele Clujului. Cred că totul este dictat de un interes financiar, nu înţelegem de ce au fos dispuşi să-şi joace mandatul când ştiau că se expun unor conflicte de interese. S-au făcut lucrări suplimentare la pistă, lucrări care nu trebuiau făcute, fără respectarea legii, cu aceeaşi firmă, fără licitaţii. Domnul Canta este directorul Adminstraţiei Bazinale Someş-Tisa şi nu avea dreptul să participe la dezbateri, darămite să voteze. Proiectul se referă la transferul acestor terenuri în administrarea aeroportului pentru lucrări de investiţii. Noi avem datoria să atragem atenţia că nu se respectă legea, cu siguranţă, instituţiile statului se vor autosesiza. Noi vrem să se finalizeze proiectele, dar nu în orice condiţii, ci în condiţii de legalitate”, a spus Coroian.


Coroian i-a mai acuzat pe consilierii judeţeni de la USL că au compromis marile proiecte ale judeţului Cluj. „Ni se pare de-a dreaptul penibilului să tot acuzi opoziţia că blochează proiectele Clujului. Aceşti oameni care conduc destinele Clujului, de mai bine de un an de zile, încearcă să-şi ascundă propria neputinţă acuzând opoziţia. Sunt deja penibili şi respingem categoric acest comportament al USL-ului de a acuza opoziţia că încearcă să blocheze proiectele Consiliului Judeţean. Incompetenţa lor nu merge acoperită prin acuzaţii nefondate. Nu doar că nu sunt în stare să facă nimic, au şi compromis marile proiecte ale judeţului Cluj.  Îi declar repetenţi pe cei care conduc astăzi Consiliul Judeţean, însă se pare că în politică aceasta reprezintă nu un handicap, ci mai degrabă o calitate pentru unii. Am solicitat în umră cu câteva şedinţe să ni se pună la dispoziţie o situaţie cu stadiul tuturor proiectelor derulate de Consiliul Judeţean, aeroport, centru integrat de management al deşeurilor, drumuri judeţene. Nici până astăzi nu am primit niciun fel de răspuns. Vom declanşa o acţiune de depunere în baza Legii 544 ca orice cetăţean pentru a obţine informaţii despre stadiul proiectelor. Aceştia s-au plimbat, din bani publici, într-un sfert de mandat cât alţi şefi de consilii judeţene în două sau trei mandate”, a mai spus liderul consilierilor judeţeni.

Prezent la conferinţa de presă fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi-a exprimat părerea despre activitatea actualului preşedinte al CJ Cluj: „Cine este această gâgă politică pentru că nu îmi amintesc de ea? Există sau este un accident politic, este real? Omul acesta reprezintă judeţul. Ne reprezintă pe noi toţi. E suficient să-l priviţi şi să-l ascultaţi”, a spus Tişe.


Referitor la acuzaţiile formulate de către Alexandru Coroian, Dănuţ Canta a precizat:  „Conflictul de interese apare atunci când există un interes personal, care influenţează sau pare să influenţeze îndeplinirea atribuţiilor sale oficiale cu imparţialitate şi obiectivitate. Interesele private pot include un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane cu care funcţionarul public a avut relaţii politice sau de afaceri. În situaţia exprimării votului în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Cluj cu privire la exproprierile pentru Aeroportul Cluj nu sunt întrunite condiţiile pentru existenţa unui conflict de interese întrucât eu şi Marius Mânzat nu avem niciun interes personal privat în această chestiune”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter