Actualitate

Cheia va deveni istorie: Experţii au inventat încuietoarele care se deschid cu ajutorul bluetooth-ului (VIDEO)

Designer-ul Yves Behar şi antreprenorul Jason Johnson au creat încuietorile inteligente, denumite August Smart Lock, ce pot fi controlate cu ajutorul unui smartphone, potrivit b1.ro.

Cheia va deveni istorie Cheia va deveni istorie

Sistemul prin care funcţionează noile yale se bazează pe conectarea încuietorii cu telefonul, cu ajutorul bluetooth-ului. În plus, uşa se încuie automat odată ce a fost închisă. Noul sistem va apărea pe piaţă lunile următoare, preţul unei astfel de încuietori fiind de 200 de dolari. El va fi dotat cu un mâner rotund de aluminiu, situat doar pe interior, şi cu un sistem de lumini, care va arăta roşu când este uşa încuiată şi verde când este descuiată.

Instalarea produsului nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute şi va permite utilizarea în paralel a cheilor obişnuite.


August Smart Lock este dotat cu o aplicaţie atât pentru smartphone, cât şi pentru web, iniţial fiind disponibil pe iOS şi Android. Cu o simplă invitaţie trimisă prin intermediul aplicaţiei, oricine poate intra în locuinţă fără cheie. Dispoitivul poate fi setat astfel încât uşa să se deschidă în anumite zile şi ore unor persoane anume. În plus, aplicaţia va monitoriza toate intrările şi ieşirile din casă, lucru extrem de important pentru siguranţa proprietarilor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter