Actualitate

GALERIE FOTO: „Colours of Cluj” va continua şi în 2014

Prima ediţie a festivalului „Colours of Cluj”, desfăşurată în perioada 1-4 august în mai multe spaţii publice din oraş, s-a bucurat de un interes crescut din partea clujenilor şi a vizitatorilor. Cele peste 60 de manifestări şi activităţi au strâns peste 15.000 de vizitatori ce au colorat împreună Clujul.

Aproximativ 2.000 de persoane au asistat joi, 1 august, la inaugurarea festivalului, unde a fost lansat proiectul de videomapping interactiv „Dancing House” („Casa care dansează”) a artistului media Klaus Obermaier – o proiecţie video pe faţada clădirii de pe Bulevardul Eroilor, la care au participat şi spectatorii, controlând prin mişcare imaginea proiectată. I-a urmat spectaculosul moment de acrobaţie cu efecte pirotehnice „The Art of Fire” („Arta focului”) prezentat de Crispus în Piaţa Unirii, iar apoi proiecţia în aer liber a filmului Funeralii fericite (România, 2013), în regia lui Horaţiu Mălăele. Clădirea de pe Eroilor 1 a „dansat” şi în celelalte seri ale festivalului, condusă fiind de cei mai îndrăzneţi dintre cei 1.200 de spectatori strânşi să o vadă.

Evenimentul care s-a bucurat de cea mai mare popularitate a fost „Noaptea albă la Grădina Botanică”, un eveniment-premieră care a îmbinat tururile ghidate cu momentele muzicale, poetice, de teatru şi dans.


Piaţa Unirii a fost unul dintre punctele centrale ale festivalului. Aproximativ 2.000 de persoane au asistat la spectacolele pentru copii, au dansat pe scena pentru amatori sau au ascultat concertele susţinute de trupele clujene The Glass Fish, Satellites, Mushroom Story, Mojo Barrel, Quantum Drive, Kaleidonescu şi Natif, precum și Domino şi Marius Mihalache Band împreună cu Irina Sârbu. Aproape o mie de persoane s-au adunat aici duminică după-masă pentru a participa la „Bătaia cu culori” organizată în premieră în România. Şi instalaţiile propuse de artiştii clujeni pentru Bulevardul Eroilor s-au bucurat de succes, cel mai mare interes suscitându-l proiectul „Ton pe beton” (Galeria A1), prin pianina pusă la dispoziţia trecătorilor pe stradă, unde zeci de pianişti, amatori ori profesionişti, au încântat trecătorii cu recitaluri ad-hoc.

La activităţile pentru toate vârstele din Parcul Central au participat aproximativ 1.500 de persoane, iar pragul Casei TIFF a fost trecut de peste 2.500 de oameni la diversele evenimente organizate aici. Spectacolul de teatru de improvizaţie „Viaţa de cartier în Mănăştur” oferit sâmbătă seara „La Terenuri” în Mănăştur a fost apreciat de cei aproximativ 200 de spectatori; la fel de apreciată a fost şi proiecţia surpriză a lui Tudor Giurgiu de la „Depozitul de film” pe strada Maiakovski nr. 31-35, la care au asistat 150 de persoane.


„Le mulţumim tuturor celor care au ales să coloreze Clujul împreună cu noi, implicându-se în diverse activităţi, şi care au demonstrat că, iată, evenimentele frumoase pot fi organizate şi în luna august, iar Clujul şi clujenii merită un festival al verii. Vom reveni şi anul viitor, pentru a colora din nou vara cu evenimente pentru toată lumea”, a adăugat Cristian Hordilă, directorul festivalului.

abonare newsletter