Actualitate

Evz.ro: OAMENII ŞI BANII SECURITĂŢII DIN ICE DUNĂREA. Dosarul de care îi e frică lui Voiculescu a fost ţinut mereu secret de PSD

În cel mult trei luni, ICE Dunărea, celebrul dosar care ascunde şi numele unor persoane devenite importante pe scena politică românească, ajunge pe mâna cercetătorilor.

Serviciul de Informaţi Externe (SIE) a transmis deja către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) primele 48 de volume din arhiva operativă a ICE (Întreprinderea de Comerţ Exterior) Dunărea, societate prin care se desfăşura tot exportul extern al României comuniste. "Pe 12, 15 şi 18 noiembrie, Consiliul a primit în gestiune 48 de volume din arhiva Dunărea Operativ. Activitatea de predare a arhivei continuă în următoarele trei luni. CNSAS le va pune la dispoziţia cercetătorilor după primirea şi inventarierea tuturor documentelor", a precizat pentru "Evenimentul zilei", Florian Bichir, membru al Consiliului.

Preşedintele Băsescu a tot vorbit, în ultimele intervenţii publice, despre spaima pe care o are Dan Voiculescu în legătură cu desecretizarea arhivei celebrului Dosar "Dunărea", oglindă vie a Securităţii lui Ceauşescu.


Citiți articolul integral pe evz.ro

Etichete: dan voiculescu
abonare newsletter