Actualitate

Carnea stricată a ajuns şi în spitale: "Puţea foarte tare şi era verde. Este implicată o firmă de catering din Cluj"

Procurorii DIICOT au descoperit că "Mafia cărnii" a livrat produse alterate nu doar unei firme specializată în mâncare fast-food, ci şi unor unităţi spitaliceşti.

Carne stricata pentru populatie Carne stricata pentru populatie

"Carnea alterată a ajuns şi în câteva spitale", au dezvăluit, în exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", surse apropiate anchetei. "Carnea importată era reambalată, reetichetată. Vorbim de sute de tone de carne expirată. O parte era dusă la o firmă de catering, unde era folosită pentru a produce mâncare tip fast-food, o parte a fost livrată unor unităţi spitaliceşti.

Anchetatorii nu exclud ca pe lanţul firmelor implicate să descopere şi societăţi producătoare de mezeluri", ne-au spus sursele citate. În dosar au fost audiate mai multe persoane, printre care şi muncitori. Conform surselor EVZ, aceştia au spus procurorilor DIICOT că, uneori, "carnea puţea atât de tare, încât nici nu putea fi manevrată".


Una dintre modalităţile de introducere în consumul public a produselor de carne expirate este aceea de a livra marfa la firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, deţinută de soţia lui Bogdan Curticiu, Ioana-Doina. Aceasta din urmă era cea care alegea marfa ce urma a fi preluată de firma sa", se arată în referatul DIICOT.

"Marea majoritate a baconului îi verde sau îi numa’ chiar capătu", adică şoric şi un strop de carne... deci ce-am ales îs 3 kile 270 de bacon... şi ceafa afumată un kil 980. Bucăţile crud-uscate şi-alea-s împuţite sau îs lipicioase şi îi foarte mult...deci n-am lăsat pe nime’, io mi le-am cântărit", spunea nevasta lui Curticiu într-o convorbire telefonică purtată în data de 06-01-2014, la ora 13:16:16, cu soţul ei. Imediat după această discuţie, bărbatul a sunat un angajat de la Michelangelo şi i-a dat ordine: "La catering, cu acelaşi număr de factură ca dimineaţă, facturezi doar atât: bacon 3,27 şi ceafă afumată 1,98" .


Mai multe despre acest subiect citiţi AICI

abonare newsletter