Actualitate
Surpriză de proporţii! Rosal şi Brantner câştigă războiul cu Supercom pentru curăţenia oraşului
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat o decizie în ceea ce priveşte contestaţiile depuse de Rosal şi Brantner Vereş la rezultatul licitaţiei pentru salubritate stradală şi deszăpezire.
Supercom, firma din Bucureşti care în luna martie a câştigat licitaţia pentru curăţenia oraşului, ar putea să piardă totuşi licitaţia. În urma contestaţiilor depuse de Rosal şi Bratner Vereş, CNSC a constatat că există anumite probleme la oferta celor de la Supercom.
Eugen Vereş, directorul Brantner Vereş a declarat că deocamdată nu a primit un răspuns oficial, în scris, de la CNSC, dar a subliniat că într-adevăr au fost descoperite probleme la oferta celor de la Supercom. Mai exact, redevenţa care ar urma să fie plătită Primăriei nu corespundea cu cea din caietul de sarcini şi nici cifra de afaceri nu corespundea. Supercom ar fi trebuit să aibă o cifră de afaceri de minim 100 milioane lei pentru fiecare lot, dar a avut doar jumătate.
La licitaţia pentru curăţenia stradală şi deszăpezire au depus ofertă următoarele firme: Lotul I/sector 1: SC Romprest Service SA, RER Ecologic Service Oradea SA, SC Supercom SA şi SC Rosal Grup SA; Lotul 2/sector 2: SC Romprest SA, RER Ecologic Service Oradea SA, SC Polaris M Holding SRL, SC Supercom SA, SC Rosal Grup SA şi Compania de Salubritate Brantner Vereş.
Valoarea contractului este de aproximativ 30 milioane euro şi va fi valabil pentru următorii opt ani.
Primăria spune că a respectat legea
În ultimii opt ani, Brantner Vereş şi Rosal s-au ocupat de curăţenia oraşului care a fost împărţit pe două sectoare. Până în momentul soluţionării oficiale a contestaţiilor, tot cele două firme asigură serviciile de salubritate stradală în Cluj-Napoca.
În luna martie, când cele două firme de salubritate au contestat oferta câştigătoare, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că a fost respectată legea în desemnarea câştigătorului. “„Stabilirea câştigatorului procedurii a fost realizată de către autoritatea contractantă conform legislaţiei în materia achizitiilor publice şi legislaţiei speciale în privinţa salubrizării localităţilor şi nu are niciun fel de legătură cu acţionarii firmelor care au participat la licitaţie. Singurul criteriu în atribuirea licitaţiilor publice este cel stabilit conform legislaţiei în materie şi prevăzut de fişa de date. Primăria municipiului Cluj-Napoca îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată pe oricine lansează acuzaţii nefondate sau minciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, a imaginii institutiei publice şi a integrităţii funcţionarilor implicati în procesul de evaluare”, au subliniat, în martie, reprezentanţii Primăriei.