Actualitate
Pentru simpatie şi voturi, miniştrii din Guvernul Ponta au ajuns să mimeze că donează sânge
Guvernul Ponta s-a folosit de campania de donare de sânge lansată săptămâna trecută în întreaga ţară pentru a aduna capital electoral.
Exerciţiul mediatic s-a făcut cu încălcarea regulamentului din spital, iar sângele donat de miniştri nu a putut fi folosit, fiind declarat rebut. Aceasta pentru că miniştrii nu îndeplineau condiţiile şi criteriile necesare pentru a dona sânge. Astfel, o inițiativă pozitivă a ministrului Sănătății, de a-i încuraja pe români să doneze sânge, s-a transformat într-un simplu spectacol electoral, scrie romanialibera.ro.
O misiune grea pentru miniştri
Surse bine informate spun că de fapt miniştrii nu au donat sânge. Mai mult chiar, directorul Institutului de Transfuzii Sanguine a recunoscut că a încălcat regulamentul pentru ca momentul mediatic să aibă loc, mai scrie romanialibera.ro.
Este vorba de ministrul Sănătății, alături de ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care au mers personal la CTS București, cu scopul declarat de a oferi propriul exemplu către cetățeni.
Miniștrii s-ar fi așezat pe paturile Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) București, pentru ca presa să-i fotografieze și filmeze, apoi, după ce jurnaliștii au fost scoși din camera de donare, donarea ar fi fost oprită. Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine București, dr. Doina Goșa, a confirmat pentru publicaţia menţionată că într-adevăr unul dintre miniștri nu a mers până la capăt cu donarea, iar ceilalți trei au donat doar cantități care nu pot fi folosite în spitale.
„Fetele i-au scos acul unui ministru pentru că le-a fost teamă că va leșina. S-a simțit rău. În rest, unul a donat 320 de mililitri, iar la ceilalți nu știu pe de rost cantitățile acum“, a menționat directoarea, care nu a dat mai multe detalii.
„După donare, miniștrii erau destul de verzi la față, pentru că veniseră foarte târziu. Nu se donează la ora trei după amiaza. Programul de donare nu e degeaba de la ora 7 dimineața, corpul are un anumit bioritm și dacă ne batem joc de el, dăm de dracu”, a explicat, la șase zile de la eveniment, Andrei Rosin, directorul Institutului Național de Transfuzie Sanguină. El a precizat că a avut chiar o discuție în contradictoriu pe această temă cu membrii guvernului prezenți la Centrul din București.