Actualitate
Pe Memorandumului se introduc cablurile în subteran. Circulaţia este infernală - FOTO
De câteva zile, lucrările de introducere în subteran a cablurilor de pe strada Memorandumului din centrul oraşului au început. Trotuarul de pe o parte a fost spart în întregime, marţi la prânz fiind plin de utilaje, maşini şi muncitori.
Deocamdată, pe Memorandumului se lucrează la introducerea cablurilor în subteran, urmând apoi să fie realizate lucrările de modernizare. Din cauza lucrărilor, pietonii circulă cu mare dificultate şi trebuie să se strecoare printre utilaje, gropi şi cabluri. Partea respectivă de stradă nu poate fi evitată de pietoni datorită staţiei de autobuz spre Mănăştur şi Grigorescu. Adevăratul coşmar îl vor trăi şoferii când vor începe lucrările de modernizare a părţii carosabile. În mod sigur se vor impune restricţii de circulaţie, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor străzi care au fost în lucru, cea mai recentă situaţie fiind pe Calea Turzii, anul trecut, când aproape în fiecare zi se formau cozi de zeci de maşini.
Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au declarat că după introducerea cablurilor în subteran, va începe repararea străzii. Pe lângă Memorandumului vor intra în reparaţii Avram Iancu şi Calea Moţilor. Modernizarea acestor străzi face parte din proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric” şi include modernizarea străzilor Memorandumului, Calea Moţilor, Avram Iancu şi I.C. Brătianu. Aceasta din urmă a fost deja modernizată. Lucrările au început în octombrie şi au fost încheiate.
Lucrările de modernizare sunt realizate de firma SC Viarom Construct SA care a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric” (oferta financiară a fost de 16.953.107,12 lei). Anul trecut, în urma desemnării câştigătorului licitaţiei, au apărut contestaţii. Kiat-Diferit şi ARL au contestat rezultatul licitaţiei, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis cererea Kiat-Diferit şi a cerut autorităţilor locale să anuleze licitaţia. Primăria a atacat în instanţă decizia CNSC şi a câştigat, în toamna anului trecut.