Actualitate

Încă se lucrează la proiectarea turnurilor pentru intrările în oraș

Actualele totemuri amplasate la intrările în Cluj-Napoca vor fi înlocuite cu inscripții în mai multe limbi.

Proiectul prin care vor fi montate inscripții multilingve se află încă în faza de proiectare, urmând apoi să se deruleze etapa de execuție. Contractul pentru proiectare a fost semnat în luna iunie. Demersul Primăriei Cluj-Napoca se suprapune cu inițiativa unui ONG, Musai-Muszaj  care a câștigat concursul de idei organizat de Grupul Pont prin care cele mai bune proiecte ale tinerilor primesc finanțare din bugetul local. Deși, la început conducerea Primăriei nu a susținut proiectul Musai-Muszaj , acum primarul a declarat că se pliază pe strategia autorităților locale de a realize inscripționări multilingve în oraș.

“Inițiativa Muszai Muszai este o expresie a libertății de exprimare într-o societate democratică. Din punctul nostru de vedere o tratăm ca pe celelalte inițiative, ca una care reprezintă un punct de vedere și care în bună parte se pliază și pe strategia Primăriei de a realiza inscripționări multilingve în oraș printr-un proiect pe care deja îl avem în implementare. Este vorba despre acel proiect prin care Consiliul Local, în unanimitate, a decis să existe o inscripționare multilingvă la intrările în oraș. În acest moment suntem în faza de proiectare, deja concursul a fost adjudecat, urmând ca după proiectare să se treacă la faza de execuție și de implementare”, a afirmat Boc, marți.


La intrările în oraș vor fi amplasate turnuri, cu mesaje în cinci limbi: intrarea/ieşirea dinspre Turda; intrarea/ieşirea dinspre Floreşti; intrarea/ieşirea dinspre Chinteni; intrarea/ieşirea dinspre Baciu; intrarea/ieşirea dinspre Someşeni; intrarea/ieşirea dinspre Apahida.

Contractul de proiectare a fost câştigat de Biroul individual de arhitectură Alexandru Fleşeriu Nicolae, la valoarea de 72.296,40 lei (faţă de 120.000 de lei, cât reprezenta valoarea estimată a procedurii). Din echipa arhitectului Fleşeriu mai fac parte arhitectul Peter Eszter şi inginerul Doru Călin Crişan.

abonare newsletter