Actualitate

Cluj: Sute de arhitecţi din ţară şi din străinătate îşi dau întâlnire la Architecture Conference & Expo

Peste 200 de arhitecţi şi specialişti din domenii conexe vor participa în această toamnă la cea de-a III-a ediţie Architecture Conference & Expo care va avea loc în data de 2 octombrie în Cluj-Napoca.

Architecture este cunoscută ca fiind cea mai importantă platformă de întâlnire din Transilvania pentru arhitecţi şi specialişti din domenii conexe. Cea de-a III-a ediţie a evenimentului revine la Cluj-Napoca cu un număr mai mare de speakeri şi noi subiecte de discuţie. Tematica principală pentru această ediţie va îngloba discuţii legate de prezervarea patrimoniului arhitectural, restaurări şi reconversii inovatoare din arhitectură. Tema doreşte să readucă în discuţie modalităţi de a integra inovaţia în tradiţional, dar şi de a păstra identitatea culturală a fiecărei clădiri aşa cum este ea văzută în context naţional şi internaţional.

Architecture Conference&Expo reprezintă un prilej de întâlnire pentru peste 200 de arhitecţi, ingineri, constructori, proiectanţi şi designeri care se reunesc într-un mediu semi-formal ce permite interacţiunea şi cunoaşterea inovaţiilor din domeniul arhitecturii. Fiind cel mai important eveniment din Transilvania adresat arhitecţilor şi specialiştilor din domeniile conexe, Architecture Conference&Expo cuprinde dezbateri şi prezentări susţinute de speakeri de renume la nivel naţional şi internaţional, dar şi o zonă expoziţională deschisă atât participanţilor, cât şi vizitatorilor care doresc să intre în contact direct cu furnizorii de servicii.


10 speakeri internaţionali şi naţionali vor împărtăşi publicului experienţele profesiei în cadrul evenimentului cu scopul de a îmbunătăţi practicile din domeniu. Printre speakerii internaţionali care au confirmat prezenţa la cea de-a III-a ediţie Arthitecture se numără Malcolm Fraser (Edinburgh), Bas ten Brinke (Amsterdam) şi Charles Phu (Londra) alături de arhitecţi români precum Carolina Fernolend (Fundaţia Mihai Eminescu, Sighişoara), Iulia Stanciu (STARH, Bucureşti), Miruna Pavoni (Pavoni Studio), Robert Farczadi (Project A) sau Niculae Grama (Pictogram, Bucuresti).

Prin participarea la Architecture, scoţianul Malcolm Fraser vrea să facă un „schimb de experienţă între practicile din Scoţia şi România” prin împărtăşirea cunoştinţelor dobândite în cei peste 20 de ani de experienţă în domeniul arhitecturii.


Pe lângă prezentări şi dezbateri, Architecture Conference&Expo va include şi o zonă expoziţională unde reprezentaţi ai firmelor din domenii conexe ale arhitecturii vor veni în ajutorul arhitecţilor cu informaţii actualizate.

Înscrierile la eveniment încep în luna august. Arhitecţii au accesul gratuit cu înscriere în prealabil şi în limita locurilor disponibile, iar pentru toţi ceilalţi participanţi, organizatorii au pregătit o ofertă early bird care poate fi accesată pe site-ul evenimentului.


În 2014, Architecture a adus pe scena locală din Cluj-Napoca arhitecţi de renume precum britanicii Bryan Avery (Avery Associates Architects) şi Carlos Luna (Zaha Hadid Architects), dar şi speakeri români de renume precum Şerban Ţigănaş (Dico şi Ţigănaş), Alexandra Stoica (Das Engineering) sau Eugen Pănescu (Planwerk). Tematica principală discutată în cadrul celei de-a doua ediţii a fost Ecosisteme şi Arhitectura Sustenabilă: principii de proiectare bioclimatică şi aplicarea tehnicilor naturale şi inovatoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter