Actualitate

Cluburi clujene cu telefoane ÎNCHISE la declarații

Monitorul de Cluj a încercat să contacteze cluburile din Cluj-Napoca pentru a vedea în ce măsură acestea asigură un climat sigur pentru oamenii care le calcă pragul. După tragedia din Club Colectiv din București, ne-am aștepta să fim mai atenți unde anume în Cluj mergem, în ce localuri intrăm și pe care le evităm.

Ne lovim însă de un perete de indiferență din partea managerilor de club. În cazul clubului Janis, site-ul lor nu mai există iar la telefon nu răspunde nimeni. E vorba despre același club care a înregistrat, în trecut, 4 incidente similare, fără victime.

În The Shelter la fel: niciun răspuns la celălalt capăt al liniei telefonice. Când am încercat să sunăm la numărul  de telefon afișat public, am așteptat în zadar un răspuns.  În cazul clubului NOA a fost chiar mai rău: telefonul era închis.


Am dat de cei de la Midi, care ne-au zis, aproape de parcă recitau o poezie că au 4 ieșiri marcate ca atare, hidranți și extinctoare. Am întrebat un obișnuit al clubului ce crede el despre nivelul de siguranță al celor care petrec în Midi. „Nu am fost atent la detalii dinastea (n.red. semnalizarea corespunzătoare a ieșirilor de urgență) dar cred că au mai multe ieșiri spre exterior”, a declarat acesta.

Cei de la Flying Circus au fost mai receptivi. Ne-au povestit pe îndelete despre cum materialele folosite în local sunt ignifuge.  „În cazul în care s-ar întâmpla (n.red. o evacuare de urgență a localului), angajații ar folosi fără ezitare extictoarele, chiar și la o scânteie, sistemul de exaustare e unul autorizat pentru incendii”, a declarat un reprezentant al clubului. Din spusele lui, personalul participă odată la câteva luni la cursuri de prim-ajutor. Nu am înțeles, însă, de unde au venit cei care la un concert, acum câteva săptămâni, au organizat un spectacol pirotehnic cu jonglerii cu poiuri cu foc.


 

 

abonare newsletter