Actualitate

Seplecan, în mijlocul meşteşugarilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat vineri, 6 noiembrie, standul Asociaţiei Produs de Cluj din cadrul Târgului Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015 - Regiunea Nord Vest. Târgul se desfăşoară până duminică, 8 noiembrie, la Polus Center.

Evenimentul este realizat de Asociaţia Produs de Cluj, în calitate de partener al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca (OTIMMC).

În cadrul standului Produs de Cluj, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a interacţionat cu toţi cei 40 de producători locali clujeni de tradiţie care expun sub cupola acestui brand, respectiv cu comercianţii de dulceţuri tradiţionale, produse apicole, siropuri şi sucuri naturale, miere, turtă dulce, ulei presat la rece şi produse pe bază de lavandă. De asemenea, meşteşugarii şi artizanii din cadrul târgului au încercat să le demonstreze celor care îi vizitează că arta şi tradiţia populară trebuie promovată, astfel încât costumele populare, sculpturile, icoanele, ceramica sau bijuteriile hand-made au făcut deliciul publicului atât prin calitatea prezentării, cât mai ales prin îndemânarea şi originalitatea cu care au fost ele confecţionate.


Târgul este parte a Programului Naţional Multianual pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi a Artizanatului, obiectivul general al acestuia fiind stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România. Programul îşi mai propune întărirea micilor meşteşugari şi artizani care-şi desfăşoară activitatea individual sau organizat, în special în localităţile rurale, dar şi în cele urbane. Finalitatea acestui proiect este aceea de a proteja meseriile care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor şi relansarea serviciilor şi a produselor cu specific tradiţional, inclusiv obiecte de artă populară şi artizanat, respectiv promovarea acestor produse şi servicii pe pieţele naţionale şi internaţionale.

Scopul Asociaţiei Produs de Cluj este de a promova produsele, tradiţiile şi cultura  judeţului Cluj, concomitent cu sprijinirea turismului şi promovarea excelenţei în domeniul agriculturii şi al meşteşugurilor tradiţionale. Totodată, asociaţia reprezintă producătorii locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, identifică nevoile de dezvoltare şi promovare, cu precădere cele din zona rurală, având ca principale obiective derularea de programe de dezvoltare comunitară, implicarea asociaţilor şi a altor persoane în activităţi de promovare a potenţialului turistic şi agroturistic, precum şi promovarea şi derularea schimburilor de idei, informaţii şi cunoştinţe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter