Actualitate

Politicienii clujeni au dat mână cu mână pentru o imagine bună – GALERIE FOTO

„Marii” politicinei clujeni n-au ratat ocazia să joace Hora Unirii alături de alegători, doar-doar vor câştiga două trei voturi şi vor fi apreciaţi pe reţelele de socializare pentru „patriotismul” lor.

Ca în fiecare an câţiva zeci de oameni s-au prins în Hora Unirii, în faţa Prefecturii Cluj, alături de oficialităţile locale şi dansatori în costume populare. Înainte de Hora Unirii politicienii nu au ratat ocazia să le „ia ochii” celor prezenţi şi au depus coroane de flori care mai de care mai frumoase şi mai mari.  

La eveniment au fost candidaţii la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, din partea PSD, şi Adrian Gurzău, din partea PMP.


La scurt timp după ceremonie a început şi lauda de sine pe site-urile de socializare.

„Despre asta e vorba astăzi, despre bucurie, bucuria de a fi împreuna, de a celebra un moment grozav alături de oameni dragi, care împărtășesc același ideal, despre copii și viitorul lor”, spunea Aurelia Cristea pe Facebook, alături de un colaj de fotografii de la serbarea Unirii de la Cluj.


De la această întâlnire nu se putea să lipsească prefectul „apolitic” Gheorghe Vuşcan, care a ţinut un discurs despre „importanţa Unirii”.

Oamenii au venit la amiază, în faţa bustului lui Alexandru Ioan Cuza din centrul municipiului Cluj-Napoca, unde au asistat la o slujbă religioasă oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, şi la depunerea de coroane de flori din partea instituţiilor publice, unor asociaţii şi partide politice.


La eveniment au mai participat Laszlo Attila şi eurodeputatul Daniel Buda.

Marii absenţi de la ceremonie au fost primarul Clujului, Emil Boc, şi preşeditele Consiliului Judeţean, Marius Mânzat, dar şi viceprimarul Anna Horvath.


„Este mare darul unității, al iuirii, al păcii și înțelegerii. De aceea este bine să urmăm sfatul Domnului Iisus care îi îndemnă pe contemporanii săi și pe noi: străduiţi-vă să păstrați unitatea sufletului în legătura păcii. Să păstrăm  așadar cea ce strămoșii noștri au realizat cu ajutorul lui Dumnezeu. Pe ei Dumnezeu să îi ocrotească în lumea celor drepți iar nouă  să ne dea duhul întelepciunii să facem lucruri frumoase pentru familiile noastre și pentru țara noastră”, a declarat IPS Andrei Andreicuț.

La finalul ceremoniei, a urmat defilarea gărzii militare de onoare. Seara s-a încheiat la Cluj cu un impresionant foc de artificii.


Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unirea statelor Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

abonare newsletter