Actualitate

Raportul primarului Emil Boc pe anul trecut: 100 de pagini, din care jumătate sunt fotografii

Dacă consilierii locali nu se sinchisesc să îşi posteze rapoartele de activitate, primarul Emil Boc este punctual în fiecare an.

Emil Boc Emil Boc

Primarul Emil Boc a avut nevoie de aproape 100 de pagini ca să îşi prezinte raportul pe anul trecut. Lăsând la o parte faptul că aproape jumătate din raport conţine fotografii, Boc s-a lăudat cu proiectele cu fonduri europene, fără să menţioneze însă întârzierile şi vizita DNA la Primărie; cu obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului; cu evenimentele organizate în Sala Polivalentă şi cu proiecte pe care vrea să le facă anul acesta.

Încă din prima frază, primarul Emil Boc afirmă că în 2015 s-a derulat un număr record de proiecte. “Primăria municipiului Cluj-Napoca a derulat în anul 2015 un număr record de proiecte de reabilitare a infrastructurii rutiere, economice şi educaţionale. Unele dintre acestea au fost finalizate, altele sunt încă în desfăşurare şi urmează să fie încheiate în 2016”, a scris primarul.


Obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015 este cap de listă în raport. Primarul s-a lăudat cu acest program pe 14 pagini. “Sub raportul cifrelor referitoare la participanţi, evenimente şi turişti, programul de un an şi-a atins sau chiar şi-a depăşit obiectivele prevăzute. Astfel, Cluj-Napoca 2015 a însemnat peste 1,1 milioane de participanţi, peste 3.500 de activităţi, peste 1.100 de evenimente înscrise în calendarul oficial şi peste 5.400 de voluntari implicaţi. Numărul de turişti a crescut cu 21,36%.Cu un număr de peste 250 de activități internaționale, programul Cluj-Napoca 2015 a reușit să devină un spațiu internațional de dezvoltare a sectorului de tineret”, a afirmat Boc în document.

Primarul şi-a asumat şi festivalul UNTOLD, care a atras 20 milioane de euro pentru Cluj-Napoca şi a determinat creşterea numărului de turişti cu 27%.


Şapte pagini despre modernizarea străzilor

Modernizarea străzilor a acoperit şapte pagini, dar 80% din conţinut sunt poze “before and after” modernizare.  

În raport, primarul a scris şi despre un clasament realizat de site-ul numbeo.com şi care măsoară calitatea vieţii în mai multe oraşe pe baza informaţiilor adunate din mass-media internaţională. Dintr-un total de 97 de oraşe analizate, Cluj-Napoca s-a situat pe locul 53.


Boc a amintit şi Sala Polivalentă în raportul pe 2015, deşi acest obiectiv a fost finalizat în 2014. Pe trei pagini a scris despre evenimentele care au avut loc în Sala Polivalentă şi despre alocările pentru sport. Bineînţeles că au fost postate şi nelipsitele fotografii.

Proiecte cu fonduri europene, mândria lui Boc

Pe şapte pagini primarul a enumerate proiectele cu fonduri europene, precizând că “municipiul Cluj-Napoca este singurul pol de creştere nominalizat de către AM POR, în urma evaluării Interim a POR, ca exemplu de bune practice la categoria „Poli de Creştere”, datorită portofoliului de proiecte finanţate şi a impactului acestora în dezvoltarea oraşului”. Emil Boc a uitat să scrie despre întârzierile înregistrate la proiectele cu fonduri europene, despre faptul că elevii de la Liceul Mihai Eminescu au fost mutaţi la altă şcoală pentru repararea şcolii cu bani europeni nu a fost gata la timp sau despre faptul că, anul trecut, DNA a vizitat Primăria în cazul proiectului cu sistemul de ticketing.


Proiecte vechi, reîncălzite

Printre realizările pe anul trecut, se numără şi stabilirea executantului lucrărilor de modernizare a podului Traian. Mai mult, Emil Boc a scris despre proiecte pe care Primăria vrea să le facă în 2016, proiecte despre care de fapt vorbeşte de la începutul mandatului. “Primăria municipiului şi-a propus să organizeze în 2016 trei concursuri internaţionale de arhitectură, unul vizȃnd reabilitarea zonei Cetăţuie, unul vizȃnd punerea în valoare a rȃului Someş şi altul pentru reabilitarea Turnului Pompierilor, acestea urmȃnd să fie realizate în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din Romȃnia, cu OAR – filiala Transilvania şi cu Facultatea de Arhitectură şi Urbanism”, a scris Boc în raport.

Refaţadizarea clădirilor din centrul istoric a fost cuprinsă în raportul de activitate, mai exact faptul că au fost notificaţi proprietarii asupra necesităţii realizării lucrărilor şi că autorităţile locale împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au început înlăturarea elementelor periculoase de pe clădiri.


În raport apar şi activităţi fireşti ale unei primării, cum ar fi deszăpezirea şi salubrizarea stradală. Emil Boc a alocat două pagini activităţii Poliţiei Locale pe anul trecut.

La final, primarul îi invită pe clujeni să se implice în continuare în proiecte “pentru ca, împreună, să facem din Cluj-Napoca oraşul în care ne bucurăm să trăim”.

abonare newsletter