Actualitate

Topul celor mai bogați consilieri locali din vechiul mandat

Consilierii locali din vechiul mandat și-au depus, miercuri, declarațiile de avere pe anul trecut. Unii dintre ei sunt adevărați moșieri, stăpâni peste pământuri, alții sunt mari iubitori de artă și bijuterii, iar alții au foarte mulți bani în bancă.

Monitorul de Cluj a întocmit un top al celor mai înstăriți consilieri locali din Cluj-Napoca. Ordinea este aleatorie, dar trebuie subliniat că cei opt de mai jos dețin un număr impresionant de terenuri, case, apartamente, obiecte de artă, bijuterii și bani în conturi.

Irimie Popa (PSD) are opt terenuri, din care unul este intravilan în Cluj-Napoca și are suprafața de 749 mp, iar celelalte sunt cotă parte, moștenite, în comuna Lupșa, județul Alba; două case (una în Cluj-Napoca și una în comuna Lupșa, județul Alba); un autovehicul Suzuki Jimny. Consilierul local are un credit în valoare de 68.000 lei. Din salarii, Irimie Popa a obținut anul trecut venituri în valoare de 113.000 lei. Mai are și dividende în valoare de 110.000 lei.


Ioana Avram (PNL) are o casă și un apartament; tablouri (moștenire de familie), în valoare de 10.000 euro, mobilă antică în valoare de 20.000 euro; porțelanuri, argintărie, vase de cristal, marmură în valoare de 20.000 euro. De asemenea, arhitecta Ioana Avram are conturi bancare în valoare de 720.000 lei.

Ovidiu Florian (PNL) are șase terenuri intravilane (două în Cluj-Napoca, trei în Dej și unul în satul Smida), în suprafață totală de 1,5 hectare. Pe declarația de avere figurează șase apartamente în Zorilor, o casă de vacanță în Someșul Cald și trei spații comerciale în Zorilor. Ovidiu Florian mai are un autoturism Audi A6, obiecte de artă în valoare de 30.000 euro și bijuterii de 20.000 euro. Averii consilierului local se adaugă și venitul anual de 9.900 lei încasat de la firma unde este administrator și indemnizația de consilier local de aproape 7.000 lei plus veniturile de 6.300 lei ale soției.


Dan Morar (PSD) nu are terenuri sau case și apartamente ca alți colegi, dar iese în evidență prin veniturile anuale consistente obținute din salarii și alte activități. Nu are terenuri, deține un apartament în Cluj-Napoca, un autoturism Ford, un cont bancar de aproape 60.000 lei, un salariu anual de 62.000 lei, plus indemnizația de consilier local de 8.400 lei, indemnizație de 7.600 lei de la RAADPP (un total de 78.000 lei al veniturilor).

Adrian Mureșan (ALDE) se remarcă prin împrumuturile pe care le-a acordat. Deține un teren de 3.500 mp în comuna Baciu, nu are casă sau apartamente, dar a avut suficienți bani ca să acorde împrumuturi în nume personal în valoare de aproape 800.000 lei unor societăți comerciale la care este director. Din salarii a obținut anul trecut venituri de 48.000 lei.


Ioan Pop (PNL), veteranul din forul local, are în proprietate un număr serios de terenuri și apartamente. Are cinci terenuri: unul în Cluj-Napoca și patru în județul Sălaj. Deține și trei apartamente în Cluj-Napoca, unul în Costinești.

Radu Rațiu (PNL) are o adevărată “colecție” de terenuri agricole și intravilane, în suprafață totală de 12 hectare. Mai are o casă de locuit și un autoturism BMW. Anul trecut a vândut un spațiu comercial pe care a obținut  33.000 euro. Veniturilor sale se adaugă și venitul anual de 70.000 lei, obținut din salariul de director la Cluj Arena, 7.700 lei indemnizația de consilier local și 7.000 lei obținuți în calitate de membru în consiliul de administrație al Aeroportului Avram Iancu. 


Mirel Țâgorean (UNPR) nu este pe lista consilierilor bogați, dar are o „pasiune” pentru terenuri. Este proprietar pe cinci terenuri (doi în intravilan, două agricole și unul de altă categorie) cu o suprafață totală de 2,5 hectare. Anul trecut, Țâgorean a vândut două terenuri pe care a obținut 20.000 lei. Mai are în proprietate o casă, în cartierul Someșeni din Cluj-Napoca.

abonare newsletter