Actualitate

Cele mai trăznite mașinării prind viteză în Parcul Colina

Pe locuri, fiți gata, start! După ce a făcut înconjurul lumii, din Belgia, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, încă din anul 2000, cea de a doua ediție a Red Bull Soapbox Race din România, se oprește sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 11.00, în Parcul Colina din Cluj Napoca (lângă Polus Center).

Red Bull Soapbox Race este o lume plină de vitezomani și pasionați de chestii puse pe roți, în general, oameni care-și pun imaginația la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane ne vor testa limitele…la distracție.

Pentru că suntem un popor cunoscut pentru creativitatea debordantă, nici ai noștri nu s-au lăsat mai prejos și se vor prezenta în fața publicului cu mașinării care mai de care mai trăsnite. Cele 41 de echipe participante vin din mai multe orașe, pe lângă Cluj-Napoca, orașul gazdă, vom mai avea la start îndrăzneți din București, Sibiu, Ploiești, Iași, Brașov, Zalău, Hunedoara, Târgu Mureș, Bistrița, Hațeg, Suceava și Tecuci.


Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roți, conform altora. „Noi spunem că este un Grand Prix unde șoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcționează pe bază de curaj, gravitație și un pic de… Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia lor sunt creativitatea și bucuria competiției. Și bineînțeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare și pentru șoferii experimentați, și pentru amatorii care sunt în stare să deseneze și să construiască niște grozăvenii cu roți și să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finișul”, au precizat organizatorii.

Acest eveniment este în primul și în ultimul rând, o cursă. Așadar, cea mai rapidă mașină care trece finișul sigur va fi privită cu ochi buni. (De reținut că trebuie să și fie cineva în mașină când trece finișul.) Totuși, cine termină primul, nu înseamnă că o să câștige automat (sau manual). Viteza e plictisitoare dacă n-are un pic de personalitate. De fapt, dacă nu are multă personalitate! Echipele sunt jurizate după trei criterii: design și execuție în construcție, creativitate și spectacol și viteză. Așa că piloții trebuie să ne uimească cu prezența lor scenică, să ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox și, bineînțeles, să ne dea pe spate cu show-ul lor.


Vehiculele sunt puse în mișcare de membrii echipelor participante, prin împingere, și trebuie să parcurgă tot traseul la vale. Împingerea vehiculului este permisă doar în zona de lansare. Depășirea liniei de start de către participanți în timp ce imprimă un elan vehiculului duce la eliminarea automată a echipei din competiție. Prestaţia în Concurs a fiecărei echipe constă în executarea unei prezentări a echipei şi a mașinii de concurs cu durata de 1 minut şi lansarea vehiculului de pe rampă.

abonare newsletter