Actualitate
Peste 600 de tineri clujeni au concurat în semifinala CuGeT
Semifinala celei de-a doua ediții a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni - CuGeT, proiect lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, a fost disputată sâmbătă la Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) de peste 600 de tineri, din clasele IX-X și XI-XII.
Aceștia s-au întrecut pentru un loc în finala din 26 noiembrie și pentru premiile în valoare de 15.000 de lei puse în joc.
În această fază se vor califica primii 15 din fiecare categorie de vârstă pentru faza finală care va avea loc în 26 noiembrie tot la FSEGA.
Mihaela Rus: “Avem copii citiți, chiar dacă statisticile arată altceva”
„Tinerii sunt foarte, foarte entuziaști, entuziasmul lor depășește orice așteptare și suntem atât de mulțumițe, toate colegele din AFA Cluj, că acest concurs este atât de îndrăgit. Suntem foarte încântate că sunt deschiși să știe. Dacă deja în semifinală avem sute de copii calificați, înseamnă că avem copii citiți, chiar dacă statisticile ne arată altceva”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj și directorul Vitrina Advertising.
Președinta AFA Cluj promite că vor avea loc și alte ediții.
„Ne încurajează succesul acestei competiții și simpatia pe care am simțit-o în rândul cadrelor didactice, a familiilor și vrem să fie un eveniment de tradiție care, sunt sigură, va schimba percepția asupra cunoașterii și va readuce dragul de citit în familie”, adaugă Mihaela Rus.
Mai mulți concurenți decât anul trecut
„Copiii au început să înțeleagă că e foarte important să ai și cultură generală, pe lângă cultura de specialitate. S-au implicat mult mai mulți elevi decât anul trecut, ceea ce înseamnă că mesajul a ajuns la ei și e într-adevăr frumos să vezi asta”. Mariana Pop, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj
Reprezentantul ISJ sublinează importanța implicării în astfel de activități pentru tineri. „Orice este foarte bine venit pe lângă activitatea formală pe care o desfășurăm noi în școală, pentru că să fii om nu înseamnă doar să ai rezultate la anumite discipline și să fii testat prin olimpiade și evaluări, ci tot ce însemnă bagaj de cunoștințe face omul”, precizează Mariana Pop.