Actualitate

Un belgian a renunţat la postul din multinaţională pentru a promova turismul în Transilvania

Un belgian care a venit în Cluj-Napoca în urmă cu 8 ani, ca turist, s-a căsătorit cu o româncă, iar de curând a renunţat la postul din multinaţională pentru a promova zona Transilvaniei în străinătate, punând bazele unui centru agroturistic, în Morău, unde vin zeci de turişti.

Tom Van den Bosch, în vârstă de 36 de ani, a ajuns în România în anul 2008 şi a lucrat la o firmă multinaţională din Cluj-Napoca până la începutul anului 2015, când şi-a dat demisia şi a început să se ocupe de agroturism şi să promoveze Transilvania în rândul turiştilor străini. A investit în noua afacere o sumă consistentă şi lucrează acum la un site de promovare a turismului în străinătate.

”Am sosit în România în 2008, în vacanţă, împreună cu un prieten belgian. Ne-a plăcut foarte mult, am primit o slujbă şi am decis să rămânem câteva luni care s-au transformat, iată, în opt ani. Când am venit nu ştiam foarte multe despre România, ştiam doar de fotbal şi de Hagi. Am fost surprinşi de atmosfera plăcută din Cluj-Napoca, de restaurante şi localuri. Am lucrat pentru o companie multinaţională din SUA în Cluj-Napoca până în februarie 2015, când mi-am dat demisia. E un stil de viaţă complet diferit. Înainte eram preocupat de cifre, discuţii cu colegii şi de management, acum sunt interesat de vreme şi de cum creşte iarba. Este diferit şi mult mai relaxant”, a declarat Tom Van den Bosch..


Acesta s-a şi căsătorit cu o româncă şi a decis să se mute în satul Morău, comuna Corneşti, judeţul Cluj, unde a pus bazele unui centru agroturistic şi a adus deja zeci de turişti belgieni.

”Deocamdată, turiştii sunt cazaţi în casa noastră din Morău, unde avem disponibile trei camere pentru 6 persoane, dar vreau să cumpăr mai multe case rustice, ţărăneşti, pentru cazare şi le intermediem turiştilor legătura cu ţăranii din sat, de la care pot cumpăra produse tradiţionale dar şi legume, carne, lactate şi ţuică. De asemenea, în primăvară vom deschide centrul de călărie şi drumeţii călare în natură pentru care am cumpărat deja patru cai. Ideea e ca oamenii să vină aici la Morău, să stea o săptămână sau mai mult, după care să îi ducem la Sighişoara, în Maramureş, la Sibiu sau în Munţii Apuseni, în mai multe locuri superbe din Transilvania. Totul, combinat cu plimbările călare. Cred că România este foarte frumoasă, are de toate, sunt munţi, este Marea Neagră, Delta Dunării, iar zonele rurale sunt frumoase. Cred că este o ţară cu foarte mult potenţial turistic”, a mai spus Tom Van den Bosch.


Belgianul vorbeşte limba română şi va face şi pe ghidul pentru turiştii care vin din străinătate. (Mediafax)

Etichete: turism transilvania
abonare newsletter