Actualitate
Consiliul Judeţean Cluj, călcat din nou de DNA. Ce au căutat procurorii
Procurorii DNA au descins marţi dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Cluj unde au solicitat mai multe contracte încheiate cu o firmă de casă.
Procurori ai DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac verificări, marţi, la Consiliul Judeţean Cluj, fiind solicitate copii după documente şi contracte încheiate între instituţie şi SC Coral Impex, firmă care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.
Reprezentanţii firmei Coral Impex spun că nu au cunoştinţă despre verificările pe care procurorii DNA le-ar face la Consiliul Judeţean Cluj.
În urmă cu doi ani, procurorii DNA au descins şi la Primăria Cluj-Napoca unde au solicitat contractele încheiate între municipalitate şi firma Coral.
DNA spunea atunci că există “suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015”.
Atunci, DNA Cluj a început urmărirea penală faţă de două angajate ale Primăriei Cluj-Napoca pentru luare de mită. Procurorii au susţinut că cele două, Adriana Lucia Măgurean şi Mariana Capota ef, respectiv consilier la Serviciul Tehnic Reparații Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilități Publice au primit bani şi diverse produse “să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu sau să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intră în sfera atribuţiilor acestora, cum ar fi: aprobarea creşterii tarifelor pentru serviciile prestate de către societatea comercială menţionată, includerea de noi suprafeţe pentru realizarea deratizării şi dezinsecţiilor prin încheierea de acte adiţionale la contractele deja existente, prelungirea contractelor anterior încheiate fără verificarea legalităţii” .
Societatea Coral are contract cu Primăria Cluj-Napoca din 2006, pentru prestarea serviciilor de deratizare şi dezinsecţie, contract care a fost prelungit în 2010 printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.
SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploieşti. Numele patronului firmei Coral Impex SRL, Alexandru Badea a apărut și în dosarul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Potrivit rechizitoriului, Badea figurează pe lista oamenilor de afaceri care i-au dat mită lui Uioreanu, cu suma de 70.600 de lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.
Anul trecut, Uioreanu a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.