Actualitate

Pe Cluj Arena se dă startul Untold. Petrecăreţii sunt aşteptaţi în Cuibul Dragonului. Cine urcă pe scenă în prima zi de festival

Peste 300.000 de persoane sunt așteptate începând de astăzi şi până duminică la festivalul Untold. În Cluj nu mai găsești loc de cazare decât la prețuri exorbitante.

Porţile festivalului s-au deschis joi la ora 12.00.

Concertele încep astăzi pe scena amplasată pe Cluj Arena la ora 17.00 cu Manuel Riva, continând cu Redfoo (18.00), Charli XCX (19.30), MØ (21.00), Dannic (22.15), Dillon Francis (23.35), Hardwell (2.50) şi GTA (4.10).


Scena principală a festivalului Untold, care începe joi la Cluj, este inspirată de ideea unui cuib de dragon, organizatorii sperând ca povestea care i-a fost conferită să atragă cât mai mulţi participanţi la concertele care vor fi susţinute aici. De altfel, scena principală va purta numele de Dragon's Nest. Una din surprizele acestei ediţii este Dragon's Eye, o roată de observaţie de peste 40 de metri, în care participanţii se pot urca şi pot avea o viziune mai largă asupra tărâmului Untold.

Organizatorii Untold au avut la dispoziţie, pentru acest an, un buget de 10 milioane de euro, cel mai mare de până acum, astfel că şi scena sau perimetrul festivalului au fost mărite.


Festivalul beneficiază de un perimetru de 250.0000 de metri pătraţi, uşor mai mare decât anul trecut, după afirmaţiile organizatorului Bogdan Buta, iar scena va fi şi ea mai mare decât cea de anul trecut, care la rândul ei a fost cea mai mare scenă construită în România. Cea de anul acesta va avea 35 de metri înălţime şi 100 de metri lăţime.

Şi numărul de scene va fi în acest an mai mare, organizatorii dorind să ofere publicului diferite alternative pentru a petrece cât mai mult timp în perimetrul festivalului. Astfel, pe cele 10 scene, dintre care una este cea de pe Cluj Arena, iar celelalte sunt plasate în arealul Sălii Polivalente şi al Parcului Central, vor avea loc concerte. Fiecare scenă poartă un nume, are un design şi o poveste a ei, fiind create de o echipă de arhitecţi şi ingineri.


Un alt efect al Untold este ocuparea întregii capacităţi de cazare a Clujului, ceea ce îi determină pe unii localnici să închirieze sau să subînchirieze garsoniere şi apartamente la preţuri foarte mari.

Recent, preşedintele Senatului USAMV a fost trimis în judecată pentru delapidare. Potrivit procurorilor, acesta, ajutat de alţi colegi din universitate şi sub pretextul organizării unei conferinţe, a închiriat, cu 150 de uro camera, spaţiile pe care universitatea le are în două cămine, către 150 de persoane care căutau cazare pe perioada festivalului Untold.

abonare newsletter