Actualitate

După Drumuri şi Poduri, aflată la un pas de insolvenţă, Consiliul Judeţean vrea să majoreze capital social şi la Tetarom

Consiliul Judeţean a decis majorarea capitalului social al Societății Drumuri și Poduri Județene Cluj SA cu suma de 8 milioane de lei ca o măsură pentru salvarea acesteia de la insolvență. Acum, încă unei societăţi din subordinea Consiliului Judeţean Cluj urmează să-i fie majorat capitalul social.

Forul judeţean intenţionează să majoreze capitalul social atât la Tetarom I, cât şi la Tetarom III din Jucu cu peste 13 hectare de teren.

Consiliul Judeţean Cluj plăteşte 60.000 de lei fără TVA pentru două studii privind respectarea principiului investitorului privat prudent în economia de piaţă “necesar procesului decizional privind majorarea participării Consiliului Judeţean în calitate de acţionar la capitalul social al societăţii Tetarom SA”.


Consiliul Judeţean doreşte majorarea capitalului social al societăţii Tetarom SA constând în transmiterea imobilelor-teren în suprafaţă de 10.893 mp, respectiv în suprafaţă de 75.440 mp. Valoarea estimată pentru prestarea serviciilor este de 30.000 de lei fără TVA.

La Tetarom III se doreşte majorarea capitalului social constând în transmiterea imobilelor-teren în suprafaţă de 40.000 mp, respectiv în suprafaţă de 10.000 mp.


“Studiul va releva dacă operaţiunea de majorare a capitalului social al societăţii prin aportul în natură intră sau nu în categoria ajutorului de stat, respectiv se vor analiza perspectivele de rentabilitate ale investiţiei realizate, posibilitatea de a denatura sau de a constitui o ameninţare cu privire la concurenţa dintre operatorii economici. Testul investitorului privat prudent va avea în vedere valoarea de piaţă a imobilelor”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru 2018, Tetarom SA a calculat că va obține un profit de 2,3 milioane lei. Tetarom SA a fost fondat în 2001 de Consiliul Judeţean Cluj.


Din bugetul Consiliului Judeţean pe 2018, Parcul Industrial Tetarom I va primi 3,2 milioane de lei pentru dezvoltare plus 17 milioane de lei pentru consolidarea terenului afectat de alunecări de teren. O expertiză tehnică spune că e nevoie de 12,6 milioane de euro pentru lucrările de consolidare de la Tetarom I. Nu mai este un secret pentru nimeni că noile clădiri din Parcul Industrial Tetarom I, construite din fonduri europene, sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren. Lucrările de modernizare trebuiau încheiate încă din iunie anul trecut. S-a dat un nou termen, decembrie 2018, dar se pare că nici acest proiect nu va fi respectat.

Reamintim că în luna aprilie consilierii judeţeni au decis majorarea capitalului social la Societatea Drumuri şi Poduri Judeţene cu 8 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro) ca măsură pentru salvarea acesteia de la insolvenţă. Consiliul Concurenţei a stabilit că în acest caz nu este vorba de ajutor de stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter