Actualitate
Fost șef al Poliției rutiere, supărat pe mame. “Câte își iau copiii în brațe din cărucior atunci când traversează strada?”
Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, este revoltat de nivelul educației rutiere din România și spune că n-a auzit ca vreunul dintre cele peste 150 de ONG-uri să se ocupe și de acest aspect. Este supărat inclusiv pe mamele care traversează strada fără să-și ia, preventiv, copiii din căruț.
sursa foto cronica de Iasi„Dar din câte exemple aveți, vi se pare că există educație rutieră în țara aceasta? Eu nu cred! Și cred că aveți atât de multe exemple... Haideți să vă dau un singur exemplu. Vă aduceți aminte de selfiuri făcute la volan și ce s-a întâmplat? Asta de unde pleacă, nu pleacă de la educație? Și bineînțeles, nu în ultimul rând, de la acest comportament pur și simplu imbecil. (...) Sunt foarte mulți șoferi care le ignoră (semnalele acustice ale poliției - n.r.), unii șoferi nu le aud pentru că au muzica la maximum, pe alții nu-i interesează, alții chiar vor să se întâmple chestia asta ca ulterior, cine știe, să fie despăgubiți în vreun fel sau altul. Știți ce se întâmplă? Tot acest comportament și toată această nebunie în trafic pleacă pur și simplu de la educație și-n al doilea rând uitați-vă cum românii exportă acest comportament și în străinătate. Nu vi se pare că este un semnal de alarmă totuși pentru cei care sunt autorități în momentul de față?”, a spus Lucian Diniță, citat de digi24.ro.
Fostul șef al Poliției Rutiere este supărat inclusiv pe mamele care traversează strada fără să-și ia, preventiv, copiii din căruț. El a dat acest exemplu pentru a ilustra lipsa de educație rutieră. Ce ar trebui schimbat ca să avem educație rutieră, încă de la clasele mici? a fost întrebat Lucian Diniță.
„Păi foarte simplu! Hai să vă dau un exemplu. Există - am înțeles de la televiziuni, n-am știut până acum - că sunt 150 de ONG-uri, dar n-am auzit niciunul care să se ocupe de educație rutieră și mai ales la grădiniță. Vă mai pun o întrebare: câte mame cu copii, în căruț, ați văzut că în momentul în care se angajează în traversarea unei străzi, chiar și pe trecerea de pietoni, ia copilul în brațe, astfel încât căruțul să fie liber? Ați văzut așa ceva? Eu n-am văzut deloc. Mai întâi împinge căruțul cu copilul pe trecerea de pietoni, în ideea că cel care vine cu mașina va opri că vede căruțul cu copil! Oare așa trebuie gândit?”, se întreabă fostul șef al Poliției Rutiere.