Actualitate
Fotografie inedită, Simona Halep, alături de George Mihăiță, Horațiu Mălăele și Călin Mitică
O fotografie inedită a fost postată zilele trecute pe pagina de facebook a binecunoscutului actor George Mihăiță. Acesta s-a fotografiat alături de Simona Halep, Horațiu Mălăele și afaceristul clujean Călin Mitică.
„Întâlnire surpriză între pasagerii zborului București - Cluj. Simona mergea să joace împotriva Elveției în Fed Cup, iar eu și cu Horațiu Mălăele urma să jucăm în „Fierarii”. C-așa-i în tenis...”, a scris George Mihăiță în descrierea fotografiei.
Fotografia a fost realizată în luna aprilie atunci când a avut loc la Cluj Napoca premiera spectacolului „Fierarii”. Tot în acea perioadă naționala de tenis a României a disputat meciurile de Fed Cup împotriva Elveției, câștigate cu scorul de 3-1. Simona Halep a învins-o atunci pe jucătoarea Viktorija Golubic, scor 6-3, 1-6, 6-1, și a calificat România în Grupa Mondială.
Horațiu Mălăele este regizor și actor în piesa de teatru „Fierarii”, alături de actorul George Mihăiță. Piesa de teatru a fost prezzentată la Opera Nationala Română Cluj-Napoca. Această o comedie provocată de o sinuoasă linie genealogică, spectacolul Fierarii ridică o serioasă şi complexă problemă, şi anume aceea a consecinţelor marilor evenimente istorice în viaţile mărunte ale oamenilor de rând. Pornind de aici, spectacolul trimite la o reală înfrăţire europeană, care, oricât de întâmplătoare ar fi la nivel genetic, stă la baza convieţuirii spirituale într-o Europă Unită.
A patra persoană din această fotografie este controversatul afacerist Călin Mitică, cel care deține Remarul 16 Februarie și Transferoviar Grup, firmă care deţine trenurile private din Transilvania.
În 2014, patronul Transferoviar, Călin Mitică, a fost acuzat de procurorii anticorupție de constituirea unui grup infracțional organizat, dare de mită, spălare de bani și trafic de influență. DNA spunea că acesta ar fi dat mită unor şefi de la CFR Călători pentru a obţine contracte de lucrări, prin fraudarea achiziţiilor publice. Procurorii arătau atunci că scopul grupului infracțional era ca societăţile Transferoviar Grup şi Remarul 16 Februarie, controlate de Călin Mitică, să acapareze o cotă de piaţă cât mai mare, „pe criterii clientelare şi prin corupţie”, în ceea ce priveşte lucrări şi servicii atribuite de CFR Călători.