Actualitate

Experții din 15 orașe europene au discutat la Cluj despre Capitala Tineretului din România

Capitala Tineretului din România, unul dintre cele mai ambițioase programe naționale destinate tinerilor, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015), a reunit vineri, la Cluj, finaliștii competiției 2019-2020, cu ocazia Conferinței “Capitalele Tineretului”.

Evenimentul a avut scopul de a conecta zeci de experți și reprezentanți din 15 orașe europene implicate în programele Capitala Europeană a Tineretului și Capitala Tineretului din România, au adus în discuție rolul tinerilor în dezvoltarea urbană (Torino, Braga, Cascais, Ganja, Maribor, Novi Sad, Thessaloniki, Varna, Bacău, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iași, Roman, Suceava și Timișoara).

Reprezentanți ai autorităților locale, organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane publice din cele șapte orașe din România mai sus amintite, alături de omologii lor din alte opt orașe europene participante, au dezbătut teme, precum: spații pentru tineri, centre de tineret, lucrători de tineret, consilii consultative pe probleme de tineret, finanțarea sectorului de tineret. Au fost prezentate modele de bune practici din orașele participante, legislația în domeniu și care sunt perspectivele naționale și europene.


Mandatarii celor trei orașe finaliste, Brașov, Iași și Roman, au expus, pentru prima dată, în public, conceptele cu care își propun să câștige titlul de Capitala a Tineretului din România. Conferința s-a desfășurat sub cupola programului național Capitala Tineretului din România, care își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu ONG-urile de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.

 

abonare newsletter