Actualitate
Realitatea Media, oficial în faliment
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, infirmarea planului de reorganizare propus de S.C Realitatea Media şi a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment. Decizia instanţei e irevocabilă.
Judecătorii Curţii de Apel au decis luni intrarea în faliment a S.C. Realitatea Media S.A.
"Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. Realitatea Media S.A", se arată în decizia instanţei din 1 aprilie, postată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.
Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.
Insolvența Realitatea Media este unul dintre cele mai complicate astfel de procese din ultimul deceniu, soldat cu nenumărate amânări, reluări de proceduri, dosare separate și comasate etc. Această companie a intrat în insolvență în septembrie 2011, iar un plan de reorganizare a fost adoptat după aproape 3 ani. Alți patru ani și mai bine au trecut până când, anul trecut, o primă instanță a aprobat acest plan de reorganizare, infirmat acum.
Potrivit site-ului Supervizor.ro, care citează raportările ANAF, la 31 decembrie 2018 debitorul Realitatea Media avea datorii la stat în total de 126,9 milioane lei, din care 51,7 milioane la bugetul de stat și 53,1 la bugetul asigurărilor sociale de stat, 2 milioane la bugetul asigurărilor pentru șomaj și 19,9 milioane la bugetul asigurărilor de sănătate.
Gușă: Vom folosi o altă licență
Cozmin Gușă mai controlează o licență din 2015, pentru postul Realitatea Plus, prin compania Geopol Internațional. Licența are acoperire națională și internațională (UE, țările din fosta Iugoslavie). În momentul în care a obținut-o, după îndelungi demersuri la CNA, el a susținut că urmărește extinderea activității Realitatea la nivel internațional. Realitatea Plus nu figurează, însă, anul acesta printre posturile "must carry", adică printre posturile incluse pe lista întocmită de CNA la fiecare început de an, cu posturi pe care cabliștii le pot retransmite la liber (adică să nu plătească licențiatorilor pentru ele), așa cum e Realitatea TV în prezent.