Actualitate
Panoul pentru care fusese amendat deputatul clujean Adrian Dohotaru a fost îndepărtat: „Locul reclamelor e în ziare!”
Panoul publicitar pentru care deputatul clujean Adrian Dohotaru a fost amendat, la începutul lunii mai, cu suma 100 de lei a fost îndepărtat.
Panoul pentru care fusese amendat deputatul clujean a fost îndepărtat: „Locul reclamelor e în ziare!”Deputatul independent fusese sancționat după ce a scris un mesaj pe un panou publicitar al companiei Electrolux, în semn de susţinere a muncitorilor aflaţi în grevă de la începutul lunii martie, declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Cristian Silaghi.
Adrian Dohotaru a precizat, pe pagina sa de Facebook, că a fost primul său grafitti ca om politic. Acum, panoul pe care Dohotaru l-a mâzgălit cu mesajul „RO nu e ţara muncii ieftine” a dispărut.
„România nu e țara muncii ieftine, spațiul public nu e de vânzare. Din două una. Fie am vandalizat o vandalizare, motiv pentru care panoul Electrolux, care ocupa, pare-se, ilegal, spațiul public de ani buni, a fost scos la reabilitarea parcului. Fie în urma circulației videoului pe rețele de socializare și la tv, compania a dat jos panoul”, susține Dohotaru, pe pagina sa de Facebook.
„Locul publicității este în ziare!”
Deputatul clujean este de părere că, oricum ar fi, „compania a avut de pierdut pentru că s-a opus inițial cererilor legitime de creștere a salariilor”. Acesta mărturisește că, la plata asumată a amenzii, i-a rugat pe jandarmi și pe jurnaliști să se intereseze dacă Electrolux plătește pentru publicitate stradală.
„Și dacă ar fi legal, nu sunt de acord ca străzile, parcurile, clădirile, mai ales monumentele istorice, cartierele țării, câmpurile rurale, să fie sluțite de reclame. Locul reclamelor e în ziare, într-o proporție echilibrată, ca astfel munca jurnaliștilor să fie susținută, dar nu să ne ocupe spațiul public. Sper ca noile partide, odată venite la putere, să scoată publicitatea din stradă și să o readucă în media. Iar legat de proteste muncitorești, funcționează ca la Electrolux greva, căci la Constanța, chiar dacă nu au convenit pe toate spețele, s-au mărit salariile pentru lucrătorii portuari!”, a mai punctat Adrian Dohotaru.
Greva de la Electrolux pentru mărirea salariilor a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată, luând sfârșit după 20 de zile, după ce muncitorii au acceptat ultima ofertă făcută de conducerea fabricii. În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.