Actualitate
Primarul din Bistrița se laudă că a depășit Cluj-Napoca privind reabilitarea blocurilor: „Am devansat mult Clujul!”
În timp ce Clujul nu mai are bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor, edilul bistrițean susține că Bistrița a devansat mult din acest punct de vedere municipiul Cluj-Napoca.
Primarul din Bistrița se laudă că a depășit Cluj-Napoca privind reabilitarea blocurilor: „Am devansat mult Clujul!”Reabilitarea termică a blocurilor este considerată un veritabil succes de Ovidiu Teodor Crețu, cu toate că mulți bistrițeni sunt nemulțumiți de felul în care s-au făcut lucrările. În ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, primarul a declarat că Bistrița a depășit considerabil Cluj-Napoca la capitolul reabilitare termică. Vă reamintim că, la începutul lunii martie, Emil Boc recunoștea că nu mai dispune de fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor, însă a promis că programul va continua.
„Pentru cele 50 de blocuri pentru care am obținut finanțarea, 43 au procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor. Municipiul Cluj-Napoca și-a propus ca până în 2022 să ajungă la 50 de blocuri. Sigur că cetățenii își doresc să se finalizeze cât mai repede, fără probleme. Încercăm să facem și trebuie să spun că cele două firme care lucrează acum sunt de calitate. Am avut în anii trecuți firme cu care am crezut că nu se termină niciodată lucrările”, a punctat fostul senator Ovidiu Teodor Crețu, actualul primar din Bistrița, potrivit timponline.ro.
Spre sfârșitul lunii martie, o analiză întocmită de Blitz Imobiliare arăta că municipiul Cluj-Napoca ocupă primul loc în privința finanțărilor europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Practic, orașul are aproximativ 1.600 de blocuri vechi, dintre care fuseseră deja reabilitate 250 din fonduri europene, și alte câteva sute din fondurile proprii ale locatarilor.
„Sunt 52 de blocuri cu peste 2.500 de apartamente, proiecte aprobate pe fonduri europene, care sunt în diverse faze de lucru, execuţie, licitaţie. Pe proiectele europene nu mai există bani în exerciţiul financiar 2013-2020 pentru reabilitarea termică a blocurilor, se încheie această etapă pe fonduri europene. Am insistat foarte mult la Bruxelles şi în întâlnirile cu oficialii europeni ca pentru 2021-2027 să se asigure resurse financiare suplimentare pentru programul de reabilitare termică a clădirilor publice şi private din ţările foste comuniste pentru că acolo avem mari probleme”, declarase primarul Emil Boc, la începutul lunii martie.