Actualitate

“Câmpului este exemplu de urbanism haotic”. Propuneri să ajungi în centru prin cimitir

După pasarela pietonală peste Calea Turzii, deputatul Adrian Dohotaru vine cu o altă propunere pentru mobilitatea clujenilor.

Deputatul clujean consideră că zona Câmpului, “că nu i se poate spune cartier, e alt exemplu de urbanism haotic al administrației Boc”.

“Fără creșe, grădinițe, școli, fără spații publice verzi ori centre comunitare, fără trotuare ori piste de biciclete. Putem remedia parțial răul facut printr-o mobilitate mai sănătoasă la traficul auto. Merg și alerg prin ghetoul Câmpului și mă întristez de fiecare dată să observ cât de prost suntem administrați și cum ne batem joc de spațiul public, cât îl avem, că de regulă ne ferecăm în spațiul nostru privat”, spune Dohotaru.


Deputatul spune că trebuie înverzit și accesibilizat cimitirul Mănăștur pentru a se ajunge în centrul orașului.

“Vacanța (de studiu) de la Copenhaga m-a inspirat pe mai multe planuri: cum folosim cimitirele, cum utilizăm parcurile, cum luăm din spațiul mașinilor prin transport eco. Sigur că miza principală este de a lua din carosabil, de la traficul auto personal și să îl facem public, dar uneori e bine să dezvoltăm alternative la carosabilul ocupat de mașini, căci așa ne deplasăm mult mai relaxați. Dar pentru asta trebuie să înverzim și să accesibilizăm cimitirul Mănăștur, dar și să permitem accesul prin campusul USAMV, cu ieșire spre strada Hașdeu, cu o pistă de biciclete și un coridor pietonal, care ajunge până în centru, pe Clinicilor, via campus Hasdeu. Trebuie studiat și în ce măsură se poate folosi ca spațiu verde, culoar pietonal și ciclist Pârâul Popii care ajunge până la Platinia. Sunt idei simple, eventual necesită niște exproprieri cu despăgubire, desigur, în zona Câmpului, dar mii de oameni pot ajunge la lucru și acasă, la cumpărături ori la socializare în oraș evitând stresul traficului auto. Dar asta nu înseamnă să uităm de sarcina principală, de faptul că administrația are datoria de a realiza linii dedicate transportului în comun, plus piste de biciclete, pe carosabil”, spune Dohotaru.

abonare newsletter